Productie-detail

Eekhoorntjes ABC

Eekhoorntjes ABC

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Leer het alfabet samen met de eekhoorntjes en hun vriendjes.

Roberta Miller. Richard Scarry. Rubinstein. Prentenboek. ?6,95. 9789047617204. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Alfabet leren
  • Eekhoorntjes
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Eekhoorntjes ABC is een dun vierkant prentenboek waarin aan de hand van afbeeldingen en korte zinnen of verhaaltjes het alfabet wordt verteld. Hierbij spelen de eekhoorntjes de hoofdrol, die samen met hun vriendjes bij iedere letter iets meemaken. Zo is er een prent waarbij de eekhoorn kijkt naar een geit die in een geel jurkje over een hinkelbaan springt. Hierbij staat: ‘G, dat is een geit in haar jurk, die is geel’, en ‘H is van hinkelbaan, daarop spelen ze veel!’. De prenten geven steeds herkenbare activiteiten en omgevingen weer, zoals verstoppertje spelen of het helpen in de keuken.

Af en toe zijn er zinnen in rijm en soms wordt de lezer gevraagd om antwoorden. Bij een prent met een feestje wordt bijvoorbeeld gevraagd van wie het feestje zou zijn. De prenten vullen de tekst aan en beschikken over veel details en kleuren. De dieren op de prenten hebben kleding aan en gedragen zich als mensen, wat voor kinderen grappig kan overkomen. Soms wordt er een moeilijk woord gebruikt zoals ‘Quilt’, maar deze woorden worden in tekst uitgelegd en de quilt staat tevens op de prent.

Leeftijdsadvies

Eekhoorntjes ABC is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij vinden prentenboeken met dieren die zich als mensen gedragen vaak erg leuk en grappig. Veel prenten zullen voor hen herkenbaar zijn, zoals een hinkelbaan, schommelen en verstoppertje spelen. Ook de lengte van de zinnen en de zinnen die af en toe in rijm staan spreekt ze aan. Daarbij zullen zij op deze leeftijd op school de eerste letters leren, waar dit boekje goed op aansluit.

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine zit in de afstudeerfase van de Master of Educational Science & Technology aan de Universiteit van Twente en werkt ze als invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze kijkt graag misdaad/drama-series en speelt spelletjes op de tablet. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

De Magische Sleutel

De Magische Sleutel

De Magische Sleutel

Meer weten...

Boek 4+ JR

Hoera, ik ga naar groep 1

Hoera, ik ga naar groep 1

Hoera, ik ga naar groep 1

Meer weten...

App 4+ JR

Peter en de wolf

Peter en de wolf

Peter en de wolf

Meer weten...