Productie-detail

Dummie de Mummie en het Masker van SeBek-Ra

Dummie de Mummie en het Masker van SeBek-Ra

Boek VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

De vrienden Dummie en Goos raken verzeild in een spannend avontuur, zal Goos zijn beste vriend weten te redden?

Tosca Menten. Elly Hees . van Goor. Leesboek. ?14,99. 9789000309979. 256. 2012.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Mummie, vriendschap
  • Moeilijke woorden en fantasiewoorden
  • Zwart/wit-illustraties

Beschrijving inhoud

Het boek Dummie de Mummie en het Masker van SeBek-Ra vertelt het verhaal over het dorpje Kromdaal dat binnenkort 750 jaar bestaat. Er zal daarom een grote optocht worden gehouden met allerlei praalwagens en de klas van Dummie en Goos is uitgekozen om hieraan deel te nemen. Dummie heeft hiervoor een schitterend idee en krijgt daarom de leiding. Annelies is echter erg jaloers op Dummie en doet er alles aan om hem het leven zuur te maken. Goos probeert zijn beste vriend zo goed als hij kan tegen haar te beschermen, maar tijdens de optocht loopt alles toch volledig uit de hand…

Vanaf het begin af aan blijken Goos en Dummie een geheim te hebben dat niemand mag weten. Gaandeweg kom je als lezer te weten wat er zich eigenlijk afspeelt en blijkt Dummie in groot gevaar te verkeren. Dummie is een vrolijke, energieke, maar ook wel een tikkeltje ondeugende jongen. Dit zorgt, in combinatie met zijn gebrekkige beheersing van de Nederlandse taal, voor grappige situaties. Qua taalgebruik komen er in het boek verschillende fantasiewoorden voor zoals ‘Maashi’ en ‘Plofzak Drollemans’. Daarnaast zijn er ook moeilijke woorden opgenomen als: sarcofaag, hiëroglyfen en scarabee. De levendige zwart/witte tekeningen die hier en daar in het boek zijn opgenomen vormen een welkome afwisseling.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek Dummie de Mummie en het Masker van SeBek-Ra aan bij kinderen vanaf 10 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich kunnen identificeren met de karakters Dummie en Goos, die ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Daarnaast zullen zij de rode draad in het verhaal kunnen ontdekken en doorzien wat voor gevaar Dummie boven het hoofd hangt.

 

DaniëlleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Villa Victoria

Villa Victoria

Villa Victoria

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

What's up

What's up

What's up

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

Meer weten...