Productie-detail

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Hoe kun je zelf sterren kijken en op welke planeet duurt je verjaardag het langst? Op deze vragen krijg je antwoord in dit leuke en leerzame e-book.

Marc ter Horst. Patsboem!/Rake taal. E-book. ?3,49. 26. 2013.

Beschrijving inhoud

'Duh! Ruimte' is een informatief e-book dat gaat over alles wat met de ruimte te maken heeft. Vragen als 'Hoe lang duurt een dag op een andere planeet?' of 'hoe ziet de Grote Beer er van een andere kant uit?' worden beantwoord. Het boek staat vol met animaties en filmpjes, wat het voor kinderen erg aantrekkelijk maakt. Doordat de informatie leerzaam is, maar ook op een leuke manier wordt gebracht, spreekt het kinderen aan om nieuwe dingen te leren en ontdekken.

Bij het opstarten van het e-book is een vrolijk filmpje te zien. Hierna verschijnt een overzichtelijke inhoudsopgave. Het kind kan ervoor kiezen om het boek bij het begin te laten beginnen of om naar een bepaalde bladzijde te bladeren. In de (informatieve) teksten in het boekje is een aantal woorden blauw gemaakt. Wanneer hierop geklikt wordt komt er een uitleg van dat woord. Zo staat er bij het woord 'Sterren': 'Een ster is een grote bol met gas die veel licht en warmte afgeeft. De zon bijvoorbeeld.' Alle moeilijke woorden worden op deze manier uitgelegd. Soms moet er iets verder worden gebladerd om de uitleg te vinden. Er kan ook doorgeklikt worden naar Wikipedia, waarop een uitgebreidere uitleg te vinden is. In het boek staat ook een aantal tips, waaronder een ezelsbruggetje om de volgorde van de planeten te onthouden en hoe kinderen zelf sterren kunnen kijken. Aan het einde van het boek staat een kleine test waarmee kinderen kunnen kijken hoeveel ze onthouden hebben. Hier is ook een aantal tips en links naar internetsites te vinden waarop meer informatie staat. Dit kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een spreekbeurt.

Leeftijdsadvies

'Duh! Ruimte' is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Vanaf 7 jaar vinden kinderen het interessant om dingen te leren over informatieve onderwerpen. Vanaf 8 jaar is de leesvaardigheid van kinderen zo ontwikkeld dat ze dit hiervoor kunnen gebruiken. Doordat de informatie in dit boek op een leuke manier wordt gebracht zal het niet snel vervelen. Kinderen vinden het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en de filmpjes en animaties te bekijken. Ook de test aan het eind sluit goed aan bij deze leeftijd. Er is namelijk de mogelijkheid om een nieuw antwoord te geven als het gegeven antwoord fout was. Op deze manier kunnen kinderen leren van de fouten die ze maken en alsnog het goede antwoord geven.

Opmerkingen

Tot en met het einde van de Kinderboekenweek (13 oktober) is er telkens een titel voor slechts €0,99 te verkrijgen in de iBookstore. De boekjes van Duh! hebben de volgende thema's: Kastelen & Ridders, Vulkanen, Katten, Friet, Paarden, Ruimte en Koning.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

De Brief voor de Koning

De Brief voor de Koning

De Brief voor de Koning

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Ned's Survival Gids

Ned's Survival Gids

Ned's Survival Gids

Meer weten...

Boek 8+ JR

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Meer weten...