Productie-detail

Dribbel in de sneeuw

Dribbel in de sneeuw

Boek VANAF 1 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Als het buiten begint te sneeuwen gaat Dribbel lekker buiten spelen.

Eric Hill. Van Holkema & Warendorf. Prentenboek. 978-904-751-144-1. 14. 2010.

Beschrijving inhoud

Buiten is alles bedekt met een dikke laag sneeuw: het is winter. Dribbel pakt snel zijn muts en shawl en gaat lekker buiten spelen. Hij maakt een sneeuwpop met papa, gaat sleetje rijden met mama, houdt een sneeuwballengevecht met opa en drinkt een heerlijke kop warme chocolademelk met oma. Met zijn vriendjes gaat Dribbel zelfs nog even schaatsen.

Het betreft een klein vierkant boekje met ronde hoeken en hardkartonnen pagina’s. Door dit formaat kan het boekje gemakkelijk zelf worden vastgehouden door jonge kinderen. De prenten in het boek zijn steeds verdeeld over twee pagina’s. Binnen iedere prent bevinden zich een of twee zinnen die de verhaallijn weergeven. De illustraties hebben geen kader, waardoor er de indruk wordt gegeven dat de prenten buiten het boek doorgaan. In het boek wordt er gebruik gemaakt van dikke lijnen, weinig details en vrolijke kleuren.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen die ruim een jaar oud zijn. De belevingswereld van deze jonge kinderen sluit goed aan bij de leefwereld van Dribbel. Hierdoor zullen zij begrijpen wat er op de afbeeldingen en in het verhaal gebeurt. Kinderen van een jaar vinden het prettig om korte verhaaltjes te horen. De verhaallijn beschrijft activiteiten die je buiten kunt doen als het sneeuwt. Alle activiteiten worden gedaan met familieleden of vrienden van Dribbel. Voor kinderen van ruim een jaar zijn de directe familieleden (gezin) nog erg belangrijk en veilig. De hoofdpersoon Dribbel maakt bovendien geen ontwikkelingen door, waardoor het verhaal voor jonge kinderen erg begrijpelijk en goed te volgen is.

Jullie mening

Meer van Dribbel

Boek 1+ JR

Waar is Dribbel?

Waar is Dribbel?

Waar is Dribbel?

Meer weten...

Website 2+ JR

Dribbel

Dribbel

Dribbel

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 1+ JR

Uki

Uki

TV & Film 1+ JR

Muis - Kleuren en tellen

Muis - Kleuren en tellen

Muis - Kleuren en tellen

Meer weten...

Boek 1-3 JR

Op weg

Op weg

Op weg

Meer weten...