Productie-detail

Donald Duck Vakantieboek

Donald Duck Vakantieboek

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Dertien zonnige strips voor Donald Duckfans.

SanomaMedia. Vakantieboek. ?5,99. 144. 2012.

Beschrijving inhoud

Dit vakantieboek bevat voornamelijk stripverhalen (13 in totaal) van de verschillende stripfiguren uit het tijdschrift de Donald Duck. Zo zijn er, naast de strips van Donald Duck, verhalen van Mickey Mouse, De grote Boze wolf, Oom Dagobert, Hiawatha,  Broer Konijn en Gijs Gans. Tussen de strips door staan ongeveer zes pagina’s met spelletjes of puzzels. Bijvoorbeeld aan een sudoku. Ook is er een informatieve pagina over de ruimte en is er een pagina een kunstopdracht (puzzelen met glas in lood afbeeldingen en een schildertechniek herkennen).

Leeftijdsadvies

De verhalen in dit Donald Duck vakantieboek zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Zij genieten van de bekende, sympathieke en karakteristieke hoofdpersonen, die tegenslag of spanning op hun pad ontmoeten en daar een oplossing voor moeten bedenken. Verder spelen de verhalen zich af in een fantasiewereld, die tegelijkertijd op hun eigen wereld lijkt. Zevenjarigen vinden het verder belangrijk dat de verhalen vrolijk eindigen en dat ze er wat van kunnen leren. Zij  raken steeds meer geïnteresseerd in onderwerpen als : de ruimte, kunst of sport.

Ook houden deze kinderen van boeken (strips) met veel illustraties, weinig tekst en humor. De (wat karikaturale) illustraties, zorgen voor een grappige kwinkslag.

Voor dit vakantieboek is het belangrijk dat je al goed kunt lezen. Dit geldt niet alleen voor de strips, maar ook voor de opdrachten. Goed kunnen tellen en logisch nadenken (puzzels) is tevens een vereiste.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Pet Party

Pet Party

Pet Party

Meer weten...

Website 7+ JR

Bijbelidee

Bijbelidee

Bijbelidee

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Mees Kees op de Planken

Mees Kees op de Planken

Mees Kees op de Planken

Meer weten...