Productie-detail

Disney Prinses Vakantieboek

Disney Prinses Vakantieboek

Boek VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Deze zomer trouwen de prinsessen en jij kunt ze helpen.

SanomaMedia. Vakantieboek. ?5,99. 128. 2012.

Beschrijving inhoud

In dit boek draait het allemaal om prinsessen. Op de eerste pagina’s stelt Merida uit de film Brave zich aan je voor. Ook wordt het verhaal van de film verteld (over 11 pagina’s ). Verder zijn er verhalen/strips (met veel illustraties) over Rapunzel, Aladdin en Jasmine, Belle, Mulan, Assepoester en Doornroosje. In het midden van het boek zit een special die gaat over Koninklijke Disney Bruiloften. Dit omdat deze zomer alle prinsessen trouwen, er nog zoveel te doen is en jij kunt helpen. Zo kun je een prinsessenjurk maken van crêpepapier, bruidstaartjes bakken en een bruidskroon, boeketje, bloemenwaaier en toverstaf knutselen.  Ook zijn er twee bordspellen en kun je testen op welke prinses jij het meest lijkt. Tot slot zijn er nog heel veel andere spelletjes en opdrachten in het boek te doen.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Zij vinden het prettig om zich te identificeren met de bekende Disney-figuren.  Ook horen zij graag over helden (prinsessen) die altijd te goeder trouw handelen en verhalen die goed aflopen. En vinden zij het belangrijk dat er veel illustraties zijn.

Kinderen van deze leeftijd zijn echter nog niet vaardig genoeg om het boek zelf te lezen.  Daarvoor zijn het lettertype, de lettergrootte en de tekstblokken nog te moeilijk. Ook hebben zij nog begeleiding van een volwassene nodig bij de verschillende puzzels en spelletjes.  Zevenjarigen kunnen, omdat zij al weer leesvaardiger zijn, al weer zelfstandiger met het boek aan de slag. Ook vinden zij het steeds leuker om met leeftijdsgenootjes af te spreken. Ze hebben er plezier in om samen spelletjes te doen, te knutselen en de resultaten te gebruiken in hun spel.

Jullie mening

Meer van Disney films

TV & Film 7+ JR

Anastasia

Anastasia

Anastasia

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Dumbo

Dumbo

Boek 3+ JR

Disney Doe-Boek

Disney Doe-Boek

Disney Doe-Boek

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Finding Nemo

Finding Nemo

Finding Nemo

Meer weten...

Website 6+ JR

Disney.nl

Disney.nl

Disney.nl

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Kleine Vampier

De Kleine Vampier

De Kleine Vampier

Meer weten...