Productie-detail

Disney Doe-Boek

Disney Doe-Boek

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Kleuren, stickers plakken en spelletjes doen in het Disney 'Prinsessen' Doe-Boek.

Deltas. Doeboek. 82. 2011.

Beschrijving inhoud

Terwijl de buitenkant van het boek opvallend roze oogt, met Belle en Doornroosje prominent op de voorgrond, bevat de binnenkant veel zwart-wit kleurplaten. De kleurplaten laten vooral romantische scènes zien. Je ziet Sneeuwwitje, Ariel en Doornroosje met hun prins, Belle met het Beest en Yasmine met Aladdin. Ook zijn er afbeeldingen waarop ‘de prinsessen’ zich mooi maken.  Een aantal prenten staan in kleur afgebeeld, zodat je de (identieke) prent ernaast volgens dezelfde kleuren kan inkleuren. In het boek zitten verder twee stickervellen. Op de pagina’s is zichtbaar waar welke sticker hoort. Daarnaast bevatten de (kleur)platen in een aantal gevallen ook nog een spelletje met een puzzel -, teken - , zoek – of telopdracht

Leeftijdsadvies

Omdat in het boek losse op zichzelf staande afbeeldingen staan, met weinig tekst, vinden kinderen van drie jaar oud voldoende uitdaging in het boek. Zij kunnen er op hun manier in kleuren/krassen. Ook vinden deze kinderen het leuk om stickertjes te plakken en vormen en verschillen te ontdekken. Driejarigen vinden het verder fijn dat opdrachten zich meerdere keren herhalen.

Omdat de tekeningen gedetailleerd zijn, zullen kinderen vanaf een jaar of vier beter in staat zijn om binnen de lijntjes te kleuren. Ook beleven zij er meer plezier aan om de stickers op de juiste plekken te plakken en details in een afbeelding te zoeken. Het precies natekenen van een afbeelding is echter ook voor hen nog te hoog gegrepen. De bekende Disney-figuren hebben voor deze leeftijdsgroep in ieder geval aantrekkingskracht.

Jullie mening

Meer van Disney films

TV & Film 7+ JR

Anastasia

Anastasia

Anastasia

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Dumbo

Dumbo

TV & Film 7+ JR

Mulan

Mulan

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Storm

Storm

Boek 3+ JR

Waar is de Ridder?

Waar is de Ridder?

Waar is de Ridder?

Meer weten...

Boek 3+ JR

Hoe Ida zich een hoedje schrok

Hoe Ida zich een hoedje schrok

Hoe Ida zich een hoedje schrok

Meer weten...