Productie-detail

Dikkie Dik op de boerderij

Dikkie Dik op de boerderij

Boek VANAF 1 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Dikkie Dik hoort allerlei geluiden op de boerderij, maar welke dieren maken deze geluiden toch?

Jet Boeke. Gottmer Uitgevers Groep. Prentenboek. ?7,95. 9789025749927. 10. 2011.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Boerderij, dieren
  • Dikkie Dik

Beschrijving inhoud

Het prentenboek Dikkie Dik op de boerderij vertelt het verhaal over de ondeugende rode kat Dikkie Dik die in ieder boek een nieuw avontuur beleeft. In dit boek raakt Dikkie Dik gefascineerd door alle dierengeluiden die hij om zich heen hoort. Hij hoort een koe loeien, een hond blaffen en een haan kraaien. Gek genoeg hoort hij de dieren wel, maar ziet hij ze niet. Kun jij ze voor hem vinden?

Dit prentenboek is klein en dik van formaat, heeft een vierkante vorm, stevige kartonnen pagina’s en ronde hoeken. Het is een verhalend boek dat kinderen stimuleert om op ontdekkingstocht te gaan. De illustraties bedekken telkens dubbele pagina’s en de tekst motiveert kinderen om de flap om te slaan die op iedere rechterpagina te zien is. Deze flap loopt steeds in een ronde boog vanaf de rechterbovenhoek van de pagina naar linksonder. Door het omslaan van een flap kan het kind het desbetreffende dier ontdekken. De dieren komen op die manier op een verrassende, speelse en grappige manier naar voren. Dit wordt ook door middel van korte, rijmende zinnen benadrukt, bijv. 'de koe staat met een vlek bij het hek'. Het relatief korte verhaal wordt gekenmerkt door herhaling en verloopt zeer voorspelbaar. De illustraties bevatten heldere, felle kleuren, geen perspectief en weinig details. Verder is er sprake van een verteller die beschrijft wat Dikkie Dik in dit verhaal beleeft.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek Dikkie Dik op de boerderij aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 1 à 2 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen dol op de zoek- en ontdekelementen die in de vorm van flapjes te vinden zijn in het prentenboek. Het verhaal zal kinderen in deze leeftijdscategorie nieuwsgierig maken en stimuleren tot het doen van ontdekkingen. Ook zal het kind de vragen die gesteld worden op die manier eenvoudig kunnen beantwoorden. Het verhaal is daarnaast herkenbaar voor kinderen en de eenvoudige, korte zinnen en de herhaling geeft hen houvast.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 1+ JR

Een fantastische wereld

Een fantastische wereld

Een fantastische wereld

Meer weten...

Boek 1-4 JR

Mijn handen dansen mijn mondje is een rondje

Mijn handen dansen mijn mondje is een rondje

Mijn handen dansen mijn mondje is een rondje

Meer weten...

TV & Film 1+ JR

Concertino

Concertino

Concertino

Meer weten...