Productie-detail

De wind in de wilgen

De wind in de wilgen

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Mol, Rat en de Das willen ervoor zorgen dat hun vriend de Pad niet meer in de problemen komt met zijn obsessie voor auto's.

Kenneth Grahame. David Roberts. Ploegsma. Voorleesboek. €27,50. 9789021670645. 255. 2012.

Beschrijving inhoud

In Paddenburg wonen vier totaal verschillende dieren: de trouwe Mol, de levensgenieter Rat, de wijze Das en de rijke, eigenwijze Pad. In de lente genieten Mol en Rat samen aan de oever van de rivier. Op een dag gaan de Mol en Rat op bezoek bij Pad. Pad heeft altijd de ene bevlieging na de andere. Als de drie vrienden samen op avontuur gaan met de nieuwe woonwagen van Pad worden ze van de weg gereden door een auto. Een nieuwe bevlieging van Pad begint: hij is bezeten van razendsnelle auto's, maar dit brengt allemaal problemen met zich mee.

In totaal is het boek opgedeeld in 11 hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk maak je kennis met de hoofdpersonen van het boek. Het verhaal wordt beeldend vertelt door een alwetende verteller en bevat veel dialogen tussen de hoofdpersonen. Er worden moeilijke woorden gebruikt die niet worden uitgelegd, zoals cornedbeef, borstbeelden en vernissen. Het verhaal wordt aangevuld met verschillende illustraties die afwisselend zijn van beeldvullende illustraties tot kleine illustraties.

Het verhaal speelt zich in de natuur af. Soms wordt er informatie gegeven over de natuur. Zo lees je bijvoorbeeld hoe de dieren leven (een mol onder de grond, een pad in het water, etc) en dat de vogels naar het zuiden vliegen als het in Nederland koud wordt. Ook komen de vier seizoenen naar voren.

Leeftijdsadvies

Het voorleesboek 'De wind in de wilgen' is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen van deze leeftijd genieten ervan te lezen over hoofdpersonen die een spannend avontuur beleven. Daarnaast is het voor achtjarigen belangrijk dat een verhaal eindigt met een happy end. De vriendschap tussen de vier dieren staat centraal in dit boek. Zo willen Mol, Rat en de Das dat het weer goed komt met Pad. Zij zullen er dan ook alles aan doen om te zorgen dat Pad geen auto's meer gaat stelen, en in de problemen komt. De diepe vriendschap tussen de dieren zal kinderen van deze leeftijd aanspreken, omdat zij zelf ook diepere relaties met anderen aangaan.

Het boek heeft 255 pagina's waar de tekst de overhand heeft op de prenten. Achtjarigen zijn in staat om steeds langere teksten te begrijpen. Het verhaal zal voor hen goed te volgen zijn. In hoofdstuk 7 lees je over de avonturen van Pad. In hoofdstuk 8 gaat het verhaal over de Waterrat en de roep naar het zuiden. In het volgende hoofdstuk gaat het verhaal over de Pad verder. Kinderen van deze leeftijd zijn in staat om de verschillende verhaallijnen te volgen en te onthouden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Nieuws uit de Natuur

Nieuws uit de Natuur

Nieuws uit de Natuur

Meer weten...

Website 8+ JR

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

The Troop

The Troop

The Troop

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren