Productie-detail

De wilde heks 5: Het labyrint van het verleden

De wilde heks 5: Het labyrint van het verleden

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Clara komt voor een steeds grotere uitdaging te staan wanneer de wijze figuren om haar heen haar niet langer van antwoord kunnen voorzien.

Lene Kaaberbøl. Lannoo. Leesboek. €13,99. 9789401447065. 224. 2018.

Beschrijving inhoud

Het boek De wilde heks: Het labyrint van het verleden vertelt een nieuw verhaal over Clara. Ze is een jonge wilde heks die al voor veel dilemma’s heeft gestaan. De problemen stapelen zich op en de zoektocht lijkt dit keer immens groot te worden. Zelfs de wijze karakters in het boek zijn radeloos en kunnen haar niet langer helpen. Gelukkig staat Clara er niet alleen voor. Op vrienden kun je tenslotte altijd bouwen, of is deze wijsheid in dit verhaal bedrog?

Dit deel van de serie hangt sterk samen met het eerdere boek (deel 4). Je valt daardoor letterlijk in een verhaal, omdat deel 4 eindigde met heel veel onbeantwoorde vragen. Af en toe blikt de schrijver d.m.v. een flashback terug om belangrijke gebeurtenissen op te helderen. Ook zijn er kleine hints over de toekomst, zoals ‘later zou blijken dat dat een verstandige beslissing was geweest’. Dieperliggende emoties als verdriet, gemis en eenzaamheid komen naar voren. Ook het thema leven en dood speelt een rol in het verhaal. Dat maakt ook dit boek intrigerend en razend spannend.

De schrijver van deze verhalen kan je aandacht goed vasthouden, maar is tegelijkertijd ook een kei in het af en toe luchtig maken van de spannende fragmenten.  Dit zie je bijvoorbeeld terug in de grappige Oscar, een goede vriend van Clara, die zelfs op hele spannende momenten durft te zeggen ‘wat gaaf!’. Waarna hij zich keer op keer realiseert dat het toch echt een serieuze zaak is en geen computerspelletje. Dat maakt de verhalen niet te zwaar. 

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek De wilde heks: Het labyrint van het verleden aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar. Door de schakelingen in tijd (flashbacks and flashforwards) wordt er van de lezer verwacht te kunnen vasthouden aan de rode draad. De vele gebeurtenissen maken het verhaal zeer dynamisch, maar ook complex. Neveneffect is dat je van het begin tot het einde geboeid blijft, want zeker in dit deel is niets wat het lijkt.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Bend It Like Beckham

Bend It Like Beckham

Bend It Like Beckham

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

X-Factor

X-Factor

X-Factor

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Mensjesrechten

Mensjesrechten

Mensjesrechten

Meer weten...