Productie-detail

De wilde heks 4: Bloedzussen

De wilde heks 4: Bloedzussen

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Clara komt voor een moeilijke keuze te staan. Luistert ze naar de wijze raad van haar moeder of volgt ze een ander pad...?

Lene Kaaberbøl. Lannoo. Leesboek. €13,99. 9789401441186 . 216. 2017.

Beschrijving inhoud

Het boek De wilde heks: bloedzussen vertelt intussen het vierde verhaal over een bijzonder meisje Clara. Zij heeft de gave gekregen dichter bij de natuur te kunnen en mogen komen dan andere mensen. Dit noemt zich een ‘wilde heks’. Haar krachten lijken echter nog verder te reiken. Dit blijkt wanneer ze voor haar dertienjaarsproef niet door één dier, maar een heel leger dieren om hulp wordt gevraagd. Weet Clara de juiste beslissingen te maken en zichzelf en de anderen te beschermen, of hangt er deze keer echt teveel onheil boven haar hoofd?

Dit boek is razend spannend, van het begin tot het einde. Bijzonder is dat er op de laatste bladzijde nog zoveel open vragen zijn, dat je haast niet anders kan dan het volgende deel ook lezen. Ondanks de spanning, heeft het boek wel een feelgoodfactor. Daardoor is het zeer geschikt voor een jong publiek aan lezers.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek De wilde heks: bloedzussen aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar. Het boek heeft duidelijke raakvlakken met de huidige maatschappij, zoals het willen hebben van de nieuwste telefoon. Daarnaast creëert het bewustwording. Zo wordt benadrukt dat het hebben van zo’n telefoon vooral is om er bij te kunnen horen, en niet zozeer om de functies van het toestel zelf.

Mening recensent

Dit boek is net als de andere boeken uit de serie, erg toegankelijk voor een breed publiek aan lezers. Het is spannend, maar niet te. Heeft een fijne omvang en is niet zo dik dat het niet te overzien is voor sommige leerlingen. Het heeft een fijn lettertype en het aantal complexe woorden is minimaal. De kinderen in mijn klas zijn er, mede daardoor, helemaal weg van. De gehele serie is een echte aanrader.

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

High School Musical

High School Musical

High School Musical

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Modemeiden

Modemeiden

Modemeiden

Meer weten...