Productie-detail

De wilde heks 3: De wraak van Chimaera

De wilde heks 3: De wraak van Chimaera

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Dromen zijn bedrog, of gaat deze wijsheid voor Clara niet op? Je leest het in dit spannende deel van de serie ‘De wilde heks’.

Lene Kaaberbøl. Lannoo. Leesboek. €13,99. 9789401435550 . 208. 2016.

Beschrijving inhoud

Het boek De wilde heks: de wraak van Chimaera vertelt het verhaal over een jong meisje Clara dat zich probeert staande te houden in een wereld vol magie. Ze leeft een heel gewoon leventje, maar komt van het ene op het andere moment in de meest bizarre dromen terecht. Dromen die niet alleen haar, maar ook degene om wie ze geeft in gevaar brengen. Alle dromen lijken samen te hangen, maar welke duistere kracht zit er achter? En nog belangrijker, hoe zorgt Clara dat het stopt?

Dit boek is het derde deel van de serie. Toch is het boek ook goed op zichzelf te lezen. Dit komt omdat ieder deel een eigen verhaal vertelt en je in een notendop de belangrijkste achtergrond informatie wordt verteld. Door de goede beschrijvingen kun je je daarnaast de karakters in het boek levendig voorstellen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek De wilde heks: de wraak van Chimaera aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar. Het boek speelt in op het gevoel van ‘anders zijn’ dat veel kinderen in deze leeftijd ervaren. Het besef uniek te zijn, maar zich daardoor ook onbegrepen voelen komt in het karakter Clara heel duidelijk tot zijn recht. De levenswijze die wordt meegegeven is dat alles goed komt, als je maar in jezelf gelooft.

Mening recensent

Ook dit boek verhult wederom een prachtig geschreven verhaal. Een verhaal waarin veel gevoelens tot uiting komen, waardoor je als jonge lezer vanaf de eerste bladzijde geboeid zult zijn. Iedereen heeft bijvoorbeeld wel eens een droom gehad die levensecht aanvoelde. Het gevoel ervarende dat je wakker wordt en heel even twijfelt aan de echtheid ervan en de realiteit. Clara ervaart daarnaast ook veel frustratie, omdat ze zich anders voelt en geplaagd wordt door haar klasgenootjes. Gelukkig staat haar beste vriend Oscar altijd aan haar zijde. Het boek is spannend, maar niet te spannend en het belangrijkste van al: ondanks alle spannende gebeurtenissen heeft ieder boek van deze serie een goed einde. De leerlingen in mijn groep 5 zijn verkocht, op naar deel 4...en deel 5!

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

High School Musical 2

High School Musical 2

High School Musical 2

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Lemonade Mouth

Lemonade Mouth

Lemonade Mouth

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Kauwboy

Kauwboy

Kauwboy

Meer weten...