Productie-detail

De wilde heks 1: De Vuurproef

De wilde heks 1: De Vuurproef

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Clara doet haar best de wereld om zich heen te begrijpen. Lukt het haar om te vertrouwen op zichzelf?

Lene Kaaberbøl. Lannoo. Leesboek. 13,99. 9789401423960 . 204. 2015.

Beschrijving inhoud

Het boek De wilde heks: de vuurproef vertelt het verhaal over een pienter meisje Clara. Haar wereld wordt op zijn kop gezet met een bizarre gebeurtenis. Ze wordt aangevallen door een zwarte kat en lijkt niet meer veilig te zijn. Ze moet een poosje bij haar tante logeren en ontdekt daar dat ze net als haar tante een wilde heks is. Alleen hoe weet je wat je moet doen als je eigenlijk geen idee hebt wat er met je aan de hand is?

In dit boek beleef je het verhaal volledig vanuit de denkwijze van een lief, jong, maar tikkeltje onzeker meisje. Het boek is eigentijds geschreven, door onder andere de smileys die sporadisch te vinden zijn in de tekst. Toch geeft het ook een knipoog naar het verleden. Dit door de beschrijving van de petroleumlampen en het ontbreken van een tv of het slechte bereik rondom het huis van haar tante. De gebeurtenissen in het verhaal roepen veel vragen op, dat maakt het een spannend geheel.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek De wilde heks: de vuurproef aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Het boek komt niet alleen qua technisch leesniveau perfect overeen met deze doelgroep, maar ook qua onderwerp. Het is spannend geschreven, maar niet te heftig qua thema. Ook worden moeilijke woorden in de zinnen die volgen veelal toegelicht. Kortom het is een zeer toegankelijk leesboek.

Mening recensent

Meteen na het lezen van de eerste bladzijden waren ik en mijn klas verkocht. In het boek speelt hele herkenbare problematiek een rol. Kinderen in de bovenbouw krijgen steeds meer besef van de volwassen wereld. Van de erge dingen op het nieuws, maar soms ook van de zorgen van hun ouders of de zorgen rondom vriendjes of vriendinnetjes. Je wordt soms weggezet als nog niet oud genoeg om erover mee te praten, maar je beseft wel hoe lastig of erg iets is. Hoe ga je daar mee om? Tevens biedt het boek als tegenhanger de nodige humor om te relativeren en is er sprake van veel liefde en zorg voor elkaar. Dierenliefhebbers zullen dit boek naar hartenlust lezen. Clara vindt van zichzelf dat ze niet dapper is, maar is dat ook echt zo? Eén ding zal niemand na het lezen van dit boek ontkennen: het leven van een heks gaat niet over rozen...

 

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Een muizenissige Kerst in New York

Een muizenissige Kerst in New York

Een muizenissige Kerst in New York

Meer weten...

Game 8+ JR

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Meer weten...

App 8+ JR

Foldify Zoo

Foldify Zoo

Foldify Zoo

Meer weten...