Productie-detail

De vreselijke tweeling

De vreselijke tweeling

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Max en lot zijn niet zomaar een tweeling. Hun grappen zijn geniaal maar ongevaarlijk. Totdat er op een dag iets vreselijk mis gaat..

Jozua Douglas . Elly Hees . De Fontein. Leesboek. 13,99 . 9789026135750. 2014.

 

Kenmerken 

  • Leesboek
  • Tweelingen
  • Grappen uithalen 
  • Illustraties
  • Van de auteur van De verschrikkelijke badmeester

Recensie 

In het boek 'De vreselijke tweeling' zijn Max en Lot niet zomaar een tweeling. Door hun ouders worden ze de verschrikkelijke tweeling genoemd. Max is altijd in voor een grapje, dat is voor hem ook een serieuze hobby, hij heeft zelfs altijd een doosje bij zich voor noodgevallen. Zo kan hij altijd een grap uithalen. Lot wil heel graag actrice worden, ze is dan ook heel goed in acteren en helpt Max vaak met zijn grappen. Hun moeder, mevrouw de Leeuw, heeft een hekel aan de twee, ze is panisch voor bacteriën en kinderen zitten onder de bacteriën. Meneer de Leeuw, de vader, is altijd aan het werk en eigenlijk nooit thuis, totdat hij een keertje ziek is en een grap van Max en Lot totaal uit de hand loopt. Hoe moeten ze dat nou weer oplossen?

De 'Vreselijke tweeling' is een leesboek met illustraties. De hoofdpersonen Max en Lot maken het hele boek door grappen. De hoofdstukken zijn kort en de gebeurtenissen in het verhaal volgen elkaar snel op. Het boek wordt afgewisseld met grappige en spannende momenten. Een leuk voorbeeld is het moment dat de vader van de tweeling in een hond veranderd en Max en Lot in contact proberen te komen met tovenaar Kranak Borovski. Het boek loopt goed af en het heeft geen open einde.

Leeftijdsadvies 

Het boek 'De vreselijke tweeling' is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar. Kinderen van negen jaar lezen graag over personen die even oud, of ouder zijn. Max en Lot zijn ook ongeveer rond deze leeftijd. De tekeningen in het boek geven een beeld bij het verhaal. Negenjarigen genieten tevens van de spanning en de humor die het boek met zich meebrengt. Zij zullen zich afvragen wat er gaat gebeuren en of het weer goed gaat komen. Negenjarigen zullen de fantasierijke gebeurtenissen waarderen. Sommige situaties zijn herkenbaar, maar tegelijkertijd is er de ruimte voor fantasie. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Per Ongelukt!

Per Ongelukt!

Per Ongelukt!

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Heibel langs de lijn

Heibel langs de lijn

Heibel langs de lijn

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Nanny McPhee

Nanny McPhee

Nanny McPhee

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren