Productie-detail

De tempelwachters van het Rijksmuseum

De tempelwachters van het Rijksmuseum

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

In het dorp van Shiro worden twee standbeelden van tempelwachters geplaatst om de mensen te beschermen. Zullen zij tot leven komen als het dorp wordt aangevallen?

Harriet Impey. Rubinstein. Leesboek. ?14,95. 9789047617037. 85. 2014.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Zwart-wit en gekleurde illustraties
  • Japanse cultuur
  • Tempelwachters

Beschrijving inhoud

Shiro woont samen met zijn moeder in het dorp bij het kasteel van Heer Amago. Op een dag worden twee tempelwachters (standbeelden) op de berg bij de tempel geplaatst om deze te beschermen. Ze zijn zo eng dat niemand meer de berg op durft, behalve Shiro. Hij zorgt voor de tempelwachters. Op een dag wordt het dorp aangevallen. Zullen de tempelwachters ontwaken en Shiro helpen de slechteriken te verslaan?

Het betreft een rechthoekig boek (groot formaat) met een geplastificeerde voorkant en papieren pagina’s. Op de voorzijde is een van de tempelwachters afgebeeld. De tekst wordt op iedere pagina aangevuld met prenten. De prenten zijn getekend en worden zowel zwart-wit als in kleur weergegeven. De prenten tonen gebeurtenissen van het verhaal, bijvoorbeeld hoe Shiro de berg opklimt. Emoties zijn door de manier van tekenen heel erg duidelijk zichtbaar.

Leeftijdsadvies

De tempelwachters van het Rijksmuseum is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Op deze leeftijd beginnen kinderen meer interesse te tonen voor andere landen en culturen. In dit boek wordt de Japanse cultuur behandeld. Daarnaast speelt het verhaal zich ver in de geschiedenis af, waardoor de kinderen hier ook meer over leren. Achtjarigen zijn in staat om steeds langere teksten te lezen en begrijpen. De tekst in dit boek zal voor hen goed te volgen zijn. Daarbij is veel van wat in de tekst te lezen is terug te vinden in de prenten.

 

MarijnDeze recensie is geschreven door Marijn Hageman. Marijn is leerkracht voor groep 4 en groep 7 van de basisschool. In zijn vakantie leest hij graag en anders kijkt hij een film en speelt hij op apps. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 8+ JR

Topo Nederland

Topo Nederland

Topo Nederland

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Zeke & Luther

Zeke & Luther

Zeke & Luther

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Alpha & Omega

Alpha & Omega

Alpha & Omega

Meer weten...