Productie-detail

De Spiekpietjes

De Spiekpietjes

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Hoe komt Sinterklaas achter al die informatie over de kinderen? Na het lezen van dit boek weet je het!

Thaïs Vanderheyden. Thaïs Vanderheyden. Clavis. Voorleesboek. ?15,95, met knuffel ?29,95. 9789044821321. 28. 2013.

Kenmerken

  • Voorleesboek
  • Sinterklaas, pieten
  • Gekleurde illustraties
  • Verkrijgbaar met knuffel

Beschrijving inhoud

Het prentenboek De Spiekpietjes, zowel geschreven als getekend door Thaïs van der Heyden, laat de kinderen kennis maken met de spiekpietjes. Kleine pietjes zo groot als bijvoorbeeld een rubberen kaplaars en met een mobieltje. In het boek worden meerdere vergelijkingen met bekende voorwerpen gegeven over de grootte van de pietjes.

Het is een kleurrijk hardcover prentenboek en elk stukje tekst wordt ondersteund door een tekening ter grootte van een pagina. In de herfst vertrekken de pietjes uit Spanje en verstoppen zij zich overal in huis. In het boek wordt een huiskamer afgebeeld, waardoor de kinderen zelf op zoek kunnen gaan naar waar de pietjes zich hebben verstopt. De spiekpietjes kijken naar de kinderen en benoemen wat ze goed gedrag vinden, maar ook wat ze niet graag zien. Alles wat de spiekpietjes zien, bellen ze door naar de schrijfpieten in Spanje, zo komt alle informatie in het grote rode boek terecht. De pietjes houden van zingen en muziek en stimuleren de kinderen een leuk sinterklaasliedje te zingen. Als het bijna sinterklaas is, stuurt de Sint wel duizend vogeltjes op pad om alle spiekpietjes op te halen. Eenmaal terug in Spanje worden ze lekker verwend, ze mogen in bad en krijgen lekkere warme chocolademelk. Dankzij de spiekpietjes weet de Sint elk jaar weer wie er geschenkjes en zoetigheid verdiend en kan het sinterklaasfeest echt beginnen. Het boek is te verkrijgen met een echt spiekpietje in knuffelvorm. Zo kun je voor het spiekpietje, thuis of op school, elke dag een nieuwe verstopplaats zoeken. Je kunt er zo ook op terugvallen dat de kinderen lief moeten zijn, want spiekpietje ziet alles!

Leeftijdsadvies

Dit boek kan worden voorgelezen aan kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen vanaf 8 jaar zullen dit boek zelf kunnen lezen. Het is een warm, grappig en toch wel spannend verhaal. Kinderen kunnen zich goed inleven, omdat het zich afspeelt in een herkenbare omgeving. De prenten in het boek vormen een duidelijke beeldvorming en maken het verhaal compleet.

 

KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

The Mighty Jungle

The Mighty Jungle

The Mighty Jungle

Meer weten...

Boek 3+ JR

De Gruffalo

De Gruffalo

De Gruffalo

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...