Productie-detail

De schatkist van Quentin Blake

De schatkist van Quentin Blake

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Smul van de prenten, rijmpjes en verhalen uit deze boekenbundel.

Quentin Blake. Rubinstein. Voorleesboek. ?24,95. 9789047615583. 256. 2014.

Kenmerken

  • Voorleesboek
  • 8 prentenboeken gebundeld
  • Rijmpjes
  • Gekleurde illustraties 
  • Quentin Blake 

Beschrijving inhoud

In het boek De schatkist van Quentin Blake zijn acht prentenboeken gebundeld. De boeken Doe ook maar mee, Quentin Blake’s Kinderrijmen, Pieter en zijn viool, Juffrouw Julia’s jaszakken, Meester de Meijere, Het ABC van Quentin Blake, Engelkrijt en Mevrouw Hermitage, wegpiraat zijn te vinden in deze bundel.

Alle verhalen zijn stuk voor stuk de moeite waard om (voor) te lezen. De bladzijdes bevatten relatief weinig tekst. Juist de prenten hebben in het boek een grote rol. Op sommige bladzijdes staat een hele grote prent met slechts een kort zinnetje eronder. De prenten zeggen meer dan honderd woorden. Het gaat om grappige prenten in heldere kleuren. De prenten sluiten mooi aan op de verhalen en rijmpjes in het boek. Voor kinderen zijn deze prenten erg leuk om naar te kijken. Er gebeurt van alles en je bent eigenlijk nooit uitgekeken.

De verhalen en rijmpjes in het boek lopen erg uiteen. Wat ze gemeen hebben is dat de zinnen en prenten een beroep doen op de fantasiewereld. Een kale man met heel veel pruiken... een vliegend varkentje... een blauwe wereld... enzovoorts. De verhalen kunnen de kinderen dichtbij hun dromen brengen. Een mega taart, het hele huis verven in alle kleuren die je kunt wensen; welk kind droomt daar niet van? Eén van de acht prentenboeken wijkt qua vorm erg af van de andere prentenboeken. Namelijk het prentenboek Het ABC van Quentin Blake. In dit verhaal komen alle letters van het alfabet aan de orde. De zinnen die bedacht zijn bij deze letters rijmen ook weer op elkaar. Een mooie toevoeging aan het boek.

Leeftijdsadvies

Dit gebundelde prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar als voorleesboek. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen het boek ook zelf lezen. Het boek bevat veel prenten die vaak ondersteund worden door korte rijmpjes. Dat maakt het voor kinderen extra leuk om te lezen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen naar de kleurrijke prenten kijken. De onderwerpen zijn erg uiteenlopend maar allemaal leuk voor kinderen. Ze spreken tot de verbeelding en doen een beroep op de fantasie.

Mening van de recensent

Ik heb dit boek al een aantal keer gebruikt in de klas. De kinderen smullen van de prenten, de rijmpjes en de verhalen in het boek. Ook ik kan naar de prenten blijven kijken! Een echte aanrader. Dit boek is een mooie ode aan het werk van Quentin Blake! 

 

ManonDeze recensie is geschreven door Manon Bosse. Manon studeert aan de pabo in Vlissingen en doet de Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle. Ze vindt lezen leuk en gaat graag op zoek naar websites die het lesgeven boeiender maken. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

De Pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

Meer weten...

Boek 4+ JR

Stanneke sneeuwmanneke

Stanneke sneeuwmanneke

Stanneke sneeuwmanneke

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

Meer weten...