Productie-detail

De prins op het witte paard

De prins op het witte paard

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

De prins moet van zijn vader een prinses vinden. Op zijn witte paard gaat hij alle prinsessen langs. Wie zou zijn prinses worden?

Dolf Verroen . Thé Tjong-Khing. CPNB. Prentenboek. €5,00. 978-90-5965-132-6. 26. 2011.

Beschrijving inhoud

Het boek De prins op het witte paard is een verhalend prentenboek. In het boek moet een jonge prins van zijn vader een prinses vinden. De koning zegt namelijk dat hij oud wordt en dat de prins binnenkort koning moet worden. Dit vindt hij niet zo leuk. De prins feestte namelijk veel en als hij koning wordt kan dit niet meer. 

Het boek heeft grote afbeeldingen binnen kaders. Hierdoor kunnen kinderen makkelijker de afbeeldingen waarnemen. De afbeeldingen in het boek zijn getekend met veel details en fijne lijnen. Hierdoor wordt de nadruk niet op één specifiek punt gelegd. In de gehele tekening kunnen kinderen nieuwe dingen ontdekken.Ook wordt er gebruikt gemaakt van zowel primaire als secundaire kleuren. Felle kleuren als groen, oranje en paars versterken zo bijvoorbeeld de sprookjesachtige jurken van de prinsessen.

Leeftijdsadvies

Het boek bevat redelijk veel tekst voor een prentenboek. Dit zorgt ervoor dat het prentenboek als een gedetailleerd verhaal wordt begrepen. Tegelijkertijd zal het boek daarom voor jonge kinderen te lastig zijn. De aandachtsboog van kleine kinderen is te kort om het gehele verhaal te begrijpen. Nieuwsgierigheid wordt opgewekt doordat de lezer wil weten of de prinses een prinses zal vinden. Dit komt overeen met de ontwikkeling van een vier jarig kind. Deze wil namelijk meer van de wereld weten en ontwikkelt steeds meer nieuwsgierigheid. Vanaf vier jaar beginnen kinderen zich steeds meer te interesseren in sprookjes. Het verhaal van het boek past binnen dit genre. Ook de taalvorm van het boek is vanaf vier jaar te begrijpen. Kinderen kunnen een wat langere tekst begrijpen.

Leeftijdsadvies: Vanaf 4 jaar

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Iep!

Iep!

TV & Film 4+ JR

De Hoobs

De Hoobs

De Hoobs

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Miss Spider

Miss Spider

Miss Spider

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren