Productie-detail

De Pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Sinterklaas gaat op vakantie en stoombootpiet Scrabadoelie krijgt de leiding. Lukt het hem om alles op rolletjes te laten verlopen?

Pimm van Hest. Nynke Talsma. Clavis. Voorleesboek, prentenboek. ?14,95. 9789044823608. 2014.

Kenmerken

  • Voorleesboek, prentenboek
  • Sinterklaas, gekleurde pieten
  • Gedichten
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

In het boek De Pieten maken het bont gaat Sinterklaas op vakantie. Alles moet natuurlijk gewoon doorgaan, dus stoombootpiet Scrabadoelie krijgt voor een weekje de leiding. Om het pietje te helpen heeft Sinterklaas het volgende lijstje voor hem gemaakt:

1. Niet alle ideeën van de Bakpieten zijn even fantastisch!
2. De Rijmpieten willen nog weleens ondeugend zijn!
3. De Waspieten zijn liever lui dan moe!
4. De Inpakpieten zijn net kleine kinderen!
Bij grote problemen: kijk in mijn blauwe boek.
Veel succes Scrabadoelie
Je kunt het!

Tijdens het verhaal ontstaan er grote problemen. De Bakpieten willen iets nieuws uitproberen, de Rijmpieten maken gekke gedichtjes, de Waspieten willen op vakantie en de Inpakpieten zijn constant aan het spelen. Kan het blauwe boek Scrabadoelie helpen en zal Sinterklaas trots op hem zijn?

De Pieten maken het bont is een mooi geïllustreerd voorleesboek. De prenten zijn erg kleurrijk. De pieten zijn in dit boek niet zwart van kleur; ze hebben allerlei bonte kleuren. Er zijn zelfs regenboogpietjes te bewonderen. Het boek is een grappig en spannend sinterklaasverhaal over bontgekleurde Pieten die lekker doen waar ze zin in hebben.

Leeftijdsadvies

Dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar als voorleesboek. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het boek ook zelf lezen. Het boek bevat een aantal gedichtjes wat het voor kinderen extra leuk maakt om te lezen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen naar de kleurrijke tekeningen kijken. Het onderwerp spreekt leerlingen van deze leeftijd natuurlijk heel erg aan. Rond november en december willen kinderen van alles horen en lezen over Sinterklaas. Dit boek is daar een goed prentenboek voor.

 

ManonDeze recensie is geschreven door Manon Bosse. Manon studeert aan de pabo in Vlissingen en doet de Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle. Ze vindt lezen leuk en gaat graag op zoek naar websites die het lesgeven boeiender maken. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4-7 JR

Heidi (animatieserie)

Heidi (animatieserie)

Heidi (animatieserie)

Meer weten...

Game 4+ JR

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Grote Gouden Zomerboek

Het Grote Gouden Zomerboek

Het Grote Gouden Zomerboek

Meer weten...