Productie-detail

De opvreters

De opvreters

Boek VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Maak jij de heerlijke opvreters met je ouders of vrienden na? Dat wordt smullen!

Sascha Meyer. Joss de Groot. Rubinstein. Kookboek. 9789047617051. 78. 2014.

Beschrijving inhoud

Het boek De opvreters is een erg leuk kookboek voor kinderen. In het boek zijn een aantal poppetjes gemaakt van groente en fruit. Deze poppetjes worden de opvreters genoemd. Zo heb je bijvoorbeeld Witje Lof (gemaakt van witlof), Roosje Bloemkool (gemaakt van bloemkool), Pa Tat (gemaakt van aardappel) en Mama Juin (gemaakt van ui). In totaal zijn er wel zestien opvreters te vinden in het boek. In het kookboek staat precies uitgelegd hoe je de opvreters kunt maken. Ook zijn er lekkere recepten te vinden die je met de ingrediënten van de opvreters kunt maken. Van Pa Tat kun je bijvoorbeeld heerlijke friet met mayo maken, of wat dacht je van een gepofte aardappel met zure room of aardappelpuree? Bij ieder recept staat beschreven voor hoeveel personen de maaltijd is, wat je nodig hebt en natuurlijk hoe je het moet maken. Naast de recepten en de opvreters staan er in het boek ook leuke raadseltjes over eten en een heleboel handige tips.


Oordeel

Het boek is op een leuke manier geschreven. Over de opvreters zijn korte verhaaltjes geschreven over hoe ze groeien en hoe ze smaken. De foto’s in het boek zijn heel grappig. Je ziet de opvreter samen met het gerecht op de foto staan. Ook worden de ingrediënten die je nodig hebt om de opvreters te maken verbeeld met een foto. Het boek is geschreven door Sascha Meyer en de foto’s zijn gemaakt door Joss de Groot. Voorin het boek staat een link naar de Facebook-pagina. Wanneer je klaar bent met het maken van je opvreter, en je bent er heel trots op, kun je een foto van je opvreter op Facebook zetten.

Leeftijdsadvies

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Deze kinderen kunnen onder begeleiding helpen in de keuken. Wanneer de kinderen wat ouder zijn kunnen ze misschien zelfs samen met vriendjes of vriendinnetjes de opvreters en de bijbehorende recepten maken. De opvreters zullen de kinderen erg aanspreken. Groente en fruit is op deze manier op een hele leuke en speelse manier gebruikt. Kinderen zullen dus graag de lekkere recepten van de opvreters eten. Daartoe worden ze ook gestimuleerd. Onder het recept van de groentesoep staat bijvoorbeeld: ‘Omdat je dit zelf gemaakt hebt, lust je er wel soep van!’ Kortom een goede en leuke manier om kinderen aan het koken en gezonde eten te krijgen!

Benieuwd? Check op www.jeugdbibliotheek.nl of het boek in jouw bibliotheek te lenen is! Goed om te weten: In 2015 verscheen ook Opvreters & Ko!

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Het Letterwinkeltje

Het Letterwinkeltje

Het Letterwinkeltje

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Yogi Bear

Yogi Bear

Yogi Bear

Meer weten...

Boek 5+ JR

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Meer weten...