Productie-detail

De Olympische Spelen

De Olympische Spelen

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Wist je dat de Olympische Spelen al meer dan 2000 jaar bestaan? Lees alles in het E-book De Olympische Spelen.

Apple App Store
Gasthuis Producties. E-book. 3,99. 24. 2014.
iPad of Mac.

Kenmerken

  • Informatief
  • E-book
  • iPad, iPhone, Mac
  • Olympische Spelen

Beschrijving inhoud:

Wist je dat de Olympische Spelen al meer dan tweeduizend jaar geleden ook gehouden werden? En dat medailles niet helemaal van goud, zilver of brons zijn? Dit en nog veel meer lees je terug in dit interactieve E-book voor de iPad. Naast informatie, zijn er ook spelletjes, filmpjes en zelfs een quiz. Het boek vertelt je van alles over de Olympische Spelen. Het begint bij de geschiedenis en eindigt met het organiseren van de Olympische Spelen op dit moment. Aan de hand van tekst, filmpjes, plaatjes, foto’s, spelletjes en een quiz neemt het boek je mee door alle informatie.

De eerste pagina van het E-book legt uit hoe het boek werkt. Je klikt bijvoorbeeld op de luidspreker, waarna de tekst wordt voorgelezen. Je kunt ook schuiven met de plaatjes, zodat er steeds een nieuwe tevoorschijn komt. In het hoofdstuk ´Wanneer´ lees je over het begin van de Olympische Spelen. In ‘Wat’ wordt verteld over de medailles. In ‘Waar’ staat bijvoorbeeld waar alle Olympische Spelen tot nu toe gehouden zijn. Het laatste hoofdstuk ‘Hoe’ lees je over de kosten van de Spelen. Alle pagina’s nodigen je uit om op dingen te klikken of een spelletje te spelen. Voorbeelden van spelletjes zijn woordzoeker, schuifpuzzels en een dolhof. Door deze toevoegingen ontdek je dat het boek eigenlijk veel groter is dan de 24 pagina’s. In de tekst komen moeilijke woorden voor zoals 'de eed afleggen', deze woorden worden meestal uitgelegd.

Leeftijdsadvies

De Olympische Spelen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze kinderen krijgen steeds meer belangstelling voor informatieve boeken. Zij ontwikkelen een voorkeur voor wat echt is. Zij hebben nog wel de vaste opbouw nodig om hen structuur te bieden tijdens het vergaren van informatie, deze is in dit E-book aanwezig. Ook vinden achtjarigen het fijn als de informatie ondersteund wordt door illustraties, foto’s en filmpjes. Deze zijn er in overvloed.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Hoe werkt dat?

Hoe werkt dat?

Hoe werkt dat?

Meer weten...

Boek 8+ JR

Steffie en de mislukte inbrekers

Steffie en de mislukte inbrekers

Steffie en de mislukte inbrekers

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Winx Club - Magisch Avontuur 3D

Winx Club - Magisch Avontuur 3D

Winx Club - Magisch Avontuur 3D

Meer weten...