Productie-detail

De Liedjesalmanak: lente & zomer

De Liedjesalmanak: lente & zomer

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Zing mee met vrolijke liedjes over Pasen, moederdag, vaderdag, de avondvierdaagse en andere bijzondere dagen in de lente en zomer.

Koos Meinderts. Annette Fienieg. Rubinstein. Prentenboek + CD. 14,95. 9047615816. 64. 2014.

Beschrijving inhoud 

De liedjesalmanak is een boek met allerlei liedjes over bijzondere dagen in de lente en zomer. Zo zijn er liedjes over Pasen, de avondvierdaagse, moederdag, vaderdag, Koningsdag en de laatste schooldag. Achterin het boek zit een CD, waarop alle liedjes uit het boek te horen zijn. De vrolijke liedjes zijn leuk om mee te zingen. De liedjesalmanak is een boek met een kartonnen kaft en papieren pagina’s. Het boek heeft 67 pagina’s en bevat 24 liedjes. Elk lied vult twee pagina’s van het boek. Naast de tekst van het lied, zijn er op deze twee pagina’s ook illustraties te vinden. Deze illustraties laten zien waar het liedje over gaat en hebben vrolijke kleuren.

Het boek bevat een aantal bekende liedjes die kinderen zullen herkennen, zoals ‘schaapje, schaapje, heb je witte wol’ en ‘kom mee naar buiten allemaal’. Naast deze bekende liedjes, bevat het boek ook nieuwe nummers. Verder is er over elke maand in de lente en zomer een kort versje geschreven. Het taalgebruik is eenvoudig. De liedjes bestaan uit korte zinnen die meestal rijmen. Ook bevatten de liedjes regelmatig herhaling van zinnen of woorden.

Leeftijdsadvies

De liedjesalmanak is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Door het eenvoudige taalgebruik en het rijmen van de zinnen, kunnen jonge kinderen de tekst van de liedjes onthouden en meezingen. Ook de ondersteuning van de tekeningen bij de liedjes helpt hierbij. De uitspraak van de woorden op de CD is erg duidelijk, wat het ook geschikt maakt voor jonge kinderen. Tot slot zijn de liedjes ook leerzaam. Kinderen leren bijvoorbeeld wat Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Muis maakt muziek

Muis maakt muziek

Muis maakt muziek

Meer weten...

App 3+ JR

Toca Doctor

Toca Doctor

Toca Doctor

Meer weten...

Boek 3+ JR

Agent en Boef en de tekenstreken

Agent en Boef en de tekenstreken

Agent en Boef en de tekenstreken

Meer weten...