Productie-detail

De Liedjesalmanak: herfst & winter

De Liedjesalmanak: herfst & winter

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Zing mee met de vrolijkste liedjes over Sinterklaas, Kerst, Oudjaarsdag en andere bijzondere dagen in de herfst en winter.

Koos Meinderts. Annette Fienieg. Rubinstein. Prentenboek + CD. ?14,95. 9789047615279. 64. 2013.

Beschrijving inhoud

'De Liedjesalmanak' is een boek vol met vrolijke herfst- en winterliedjes. Bij het boek zit een CD, waarop alle liedjes uit het boek te vinden zijn. De nummers hebben thema's die passen binnen de maanden september tot en met februari. Zo zijn er liedjes over onder andere: Werelddierendag, Halloween en Valentijnsdag. Maar ook de bekendere feestdagen zoals: Sinterklaas, Sint-Maarten en Kerst komen aan bod.

Elk liedje vult twee pagina's van het boek. Op deze pagina's staan de songtekst en een leuke tekening, waarop te zien is waar het liedje over gaat. Zo is er bij het liedje 'Drie kleine kleutertjes' een afbeelding te zien met drie kleuter die op een hek zitten. In heb boek komen een aantal bekende liedjes voor. Kinderen zullen deze herkennen van de crèche of basisschool. Voorbeelden zijn: 'Sinte, Sinte Maarten', 'Zakdoekje leggen' en 'De koning van Siam'. Daarnaast zijn er voor dit boek ook een aantal nieuwe nummers geschreven. Bijvoorbeeld over Prinsjesdag en Oudejaarsdag. Elke maand in het boekje begint met een kort versje. Het boekje heeft een kartonnen omslag met papieren pagina's.

Leeftijdsadvies

Dit boek met CD is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De uitspraak van de woorden in de liedjes is erg duidelijk. Ook hebben bijna alle liedjes een rijmstructuur. Dit in combinatie met herhaling van de liedjes zorgt ervoor dat kinderen de tekst onthouden. Doordat de prenten in het boek aansluiten bij de tekst die gezongen wordt begrijpen kinderen van deze leeftijd de tekst. Ook kunnen ze aanwijzen wat zo horen. Het boek is naast leuk ook leerzaam. Zo staat er bij elke feestdag een uitleg wanneer het is. Bij het liedje 'Het kleine koningskind' staat er bijvoorbeeld: '25 december, Kerstmis'. Hoewel kinderen deze datum niet zullen onthouden, is het wel een leuke aanleiding om over de feestdag te praten. De humor die in de tekeningen voorkomt is begrijpbaar voor kinderen van 3 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

De Film van Ome Willem

De Film van Ome Willem

De Film van Ome Willem

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Shaun het Schaap: de film

Shaun het Schaap: de film

Shaun het Schaap: de film

Meer weten...

Boek 3+ JR

Waarom lig jij in mijn bedje?

Waarom lig jij in mijn bedje?

Waarom lig jij in mijn bedje?

Meer weten...