Productie-detail

De Kronieken van de kroon I - De Verdwenen Prins

De Kronieken van de kroon I - De Verdwenen Prins

Boek VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Welke dappere lezer ontrafelt het mysterie rondom de verdwenen prins?

Jennifer A. Nielsen. Uitgeverij Lannoo (Unieboek). Leesboek. ?14,95. 9789401412124. 272. 2013.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Prins, koninkrijk
  • Moeilijk taalgebruik
  • Geen illustraties

Beschrijving inhoud

Het boek De verdwenen prins vertelt het verhaal over het koninkrijk Carthya, dat zich bevindt aan de rand van de afgrond. De koning, de koningin en hun oudste zoon zijn vermoord en een burgeroorlog dreigt. Regent Connor besluit in het diepste geheim op zoek te gaan naar een jongen die de rol van de verdwenen jongste zoon van het koningspaar zou kunnen vervullen. Sage is één van de vier jongens die uit zijn weeshuis wordt gehaald en door Connor wordt opgeleid tot mogelijke prins. Hij komt terecht in een wereld waar niets is wat het lijkt. Zal hij zich staande weten te houden en wanneer het moment daar is de juiste keuzes maken?

Dit boek is het eerste deel van een driedelige serie genaamd De kronieken van de kroon. Het boek vertoont een wereld die duistere geheimen met zich meedraagt en waar het onmogelijke mogelijk blijkt te zijn. Het is een aaneenschakeling van leugens, onwaarheden en bedrog. Het leven van een arme jongen is niet eenvoudig. Dat is algemeen bekend, maar een scherpzinnige lezer zal ontdekken dat het leven van een ongewenste prins nog veel ingewikkelder is dan dat. In dit boek zijn, behalve de plattegrond van het koninkrijk op de eerste bladzijde, geen illustraties opgenomen. Het taalgebruik is moeilijk, door de beeldspraak en uitdrukkingen die in de tekst zijn opgenomen. Het boek is zeer eigentijds geschreven en blijft spannend tot op de laatste bladzijde.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek De verdwenen prins aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 11 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen om kunnen gaan met de ijzingwekkend spannende omstandigheden waarin Sage zich bevindt. Het boek houdt je vanaf de eerste bladzijde in zijn greep en bezorgt je kippenvel tot op de laatste bladzijde. Enige houvast is dat het goede, tot ieders opluchting, uiteindelijk toch wint van het kwaad.

Lees ook De Kronieken van de Kroon I - De Koning op de Vlucht

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 11+ JR

De boeken van het begin 1: Smaragd

De boeken van het begin 1: Smaragd

De boeken van het begin 1: Smaragd

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Radeloos

Radeloos

Radeloos

Meer weten...

Boek 11+ JR

De Kronieken van de kroon III - De schaduwtroon

De Kronieken van de kroon III - De schaduwtroon

De Kronieken van de kroon III - De schaduwtroon

Meer weten...