Productie-detail

De krijtjes staken!

De krijtjes staken!

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Oh nee! De krijtje van Teun staken. wat nu?!

Drew Daywalt. Oliver Jeffers. Uitgeverij de Fontein. Prentenboek. € 14,50. 9789026136757. 40. 2014.

Beschrijving inhoud

In De krijtjes staken heeft Teun een probleem. Hij wil een tekening maken, maar als hij zijn kleurdoos opendoet, vindt hij daarin alleen een stapel brieven van zijn kleurkrijtjes, die staken. Blauw heeft behoefte aan rust na alle rivieren, oceanen en luchten waaraan hij heeft meegewerkt. Ook Rood klaagt dat hij te veel moet doen, terwijl Roze juist graag eens wat vaker ingezet zou willen worden. Kan Teun zijn krijtjes kalmeren en een oplossing bedenken waar iedereen blij mee is?  

In deze serie zijn er ook nog de boeken Kleuren met de krijtjes en Tellen met de krijtjes

Mening recensent

Met De krijtjes staken! won Daywalt een Zilveren Griffel in 2015. Het boek werd vertaald door Koos Meinderts (zelf een Gouden Griffel-winnaar in 2017 met zijn boek naar het noorden). Het boek van Daywalt is ontzettend grappig; de invalshoek dat krijtjes het zat zijn hoe ze gebruikt worden zal veel kinderen aanspreken. Daarnaast zit er ook nog een serieuze boodschap in: waarom zou een zon geel moeten zijn? Of de zee blauw? De krijtjes sporen de lezer aan om de gebaande paden te verlaten en eens op een andere manier kunst te maken. Losser, minder netjes, expressiever? Een goede oefening voor kinderen (en ouders) die erg bezig zijn met tekenen ‘zoals het hoort’. 

Dit is een leuk en inspirerend prentenboek om aan kleuters en oudere kinderen voor te lezen en vervolgens zelf aan de slag te gaan. Bovendien leert dit verhaal kinderen zich inleven in anderen. Ook al zijn het krijtjes.  

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld is dit boek geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Grote Gouden Zomerboek

Het Grote Gouden Zomerboek

Het Grote Gouden Zomerboek

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Vrouwtje Theelepel

Vrouwtje Theelepel

Vrouwtje Theelepel

Meer weten...