Productie-detail

De Kon-Tiki's - School in gevaar

De Kon-Tiki's - School in gevaar

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Als een inspecteur basisschool De Kon-Tiki wil sluiten, bedenken de leerlingen een plan. Zal het ze lukken de school te redden?

Vivian den Hollander. Gertie Jaquet. Ploegsma. (Voor)leesboek. ?9,99. 9789021674278. 71. 2015.

Kenmerken

  • Leesboek 
  • Basisschool 
  • Korte zinnen 
  • Kleurrijke illustraties 

Beschrijving inhoud

Guusje zit op De Kon-Tiki, een hele kleine basisschool met slechts drie klassen. Op een dag komt er een belangrijke meneer langs, een inspecteur. Helaas is de inspecteur niet tevreden. De school is te oud, er is van alles mis! Het dak lekt, het speelvlot op het plein is stuk en juf Marloes heeft geen geld om alle problemen op te lossen. Misschien moet de school wel dicht. Guusje en haar klasgenoten bedenken een plan. Zal het ze lukken om De Kon-Tiki te redden?

De Kon-Tiki's - School in gevaar is geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Gertie Jacquet. Het is een boek met papieren bladzijden en een kartonnen omslag. Het boek heeft 71 pagina's en vrijwel elke pagina heeft een kleurrijke illustratie. Op deze tekeningen, die verschilen in grootte, is te zien wat er in het verhaal beschreven wordt. De hoofdpersoon van het verhaal is Guusje, een meisje uit groep 4. Doordat de school zo klein is, zit ze in een klas met kinderen uit groep 3, 4, en 5. De juf heet Marloes en is ook de directeur van de school. Het verhaal is geschreven in avi E4. Het taalgebruik is eenvoudig. Er zit slechts één moeilijk woord in: 'inspecteur'. Door het verhaal te lezen, wordt duidelijk wat dit woord betekent. Dit woord is in lettergrepen geschreven: in-spec-teur. Het verhaal is geschreven in enkelvoudige zinnen en gedrukt in grote letters. Het boek bevat humor. Bijvoorbeeld als de inspecteur opstaat en er een scheur in zijn broek ontstaat. De kinderen zien dan zijn blauwe beertjesonderbroek. Ook zit er spanning in het verhaal. Tot de laatste pagina blijft het spannend of de school open mag blijven of moet sluiten.

Leeftijdsadvies

School in gevaar is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar. Zij zullen de gebeurtenissen op een school herkennen. Ook de spanning rondom het oplossen van het probleem is aantrekkelijk voor kinderen van deze leeftijd. Vanaf ongeveer 7 jaar kunnen kinderen het verhaal ook zelf lezen. Het taalgebruik is eenvoudig, de zinnen zijn kort en de letters zijn groot gedrukt.

Mening recensent

Ik vind dit een erg leuk verhaal. Het is herkenbaar voor kinderen. Op elke basisschool wordt er wel eens actie gevoerd en in projecten gewerkt. De spanning wordt naarmate het verhaal vordert steeds verder opgevoerd, waardoor kinderen willen blijven lezen tot ze weten hoe het afloopt! De tekeningen zijn vrolijk, kleurrijk en maken het verhaal compleet.

 


DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Madelief - Krassen In Het Tafelblad

Madelief - Krassen In Het Tafelblad

Madelief - Krassen In Het Tafelblad

Meer weten...

Game 7+ JR

LEGO Harry Potter: Jaren 1-4

LEGO Harry Potter: Jaren 1-4

LEGO Harry Potter: Jaren 1-4

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ki

Ki