Productie-detail

De kerstwens van Raffie

De kerstwens van Raffie

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Raffie droomt van een gezellig kerstfeest. De andere muizen vinden Raffies kerstdroom maar raar. Zou Raffies kerstwens toch nog uitkomen?

Annemieke Pecht. Julie Van Zessen, Mieke Driessen. Clavis. Prentenboek. ?14,95. 9789044818239. 26. 2012.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Kerst
  • Weinig tekst
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Raffie houdt van de kerst en de kerstsfeer. Hij wil graag een gezellig kerstfeest met alle andere muizen vieren. Om het gezellig te maken, zou hij graag een kerstboom willen. De andere muizen lachen hem uit. Langzamerhand weet hij de andere muizen te overtuigen. Van oude spulletjes wordt er een enorme kerstboom gemaakt. Zou Raffie dan uiteindelijk toch nog een echt kerstfeest krijgen?

Dit prentenboek heeft een rechthoekige vorm en een omslag van stevig karton. Het is een verhalend boek dat zich afspeelt in het hier en nu met een opbouwend verhaal. Het draait om een bepaalde gebeurtenis: het kerstfeest. Dit wordt beschreven en later ook afgerond met een happy end. De verteller vertelt het grootste gedeelte van het verhaal. Het is een prentenboek dat zich moeiteloos laat voorlezen. De bijpassende illustraties maken het voorlezen extra leuk. Deze illustraties ondersteunen het verhaal en zijn mooi van kleur en goed afgewerkt. De tekst is in de illustraties gedrukt. Dit zorgt ervoor dat de tekst op enkele bladzijden slecht leesbaar is door de donkere achtergrond.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 3 à 4 jaar. Kinderen van deze leeftijd zullen zichzelf kunnen inleven en verplaatsen in de periode kerst. Ze weten wat er rond de kerst allemaal gedaan wordt en welke attributen erbij horen. Verder bevat het prentenboek begrijpbare tekst en duidelijke illustraties. Die illustraties verklaren de tekst en vullen het verhaal goed aan.

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Raad eens hoeveel ik van je hou

Raad eens hoeveel ik van je hou

Raad eens hoeveel ik van je hou

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Dorothy The Dinosaur

Dorothy The Dinosaur

Dorothy The Dinosaur

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Groeien

Groeien

Groeien

Meer weten...