Productie-detail

De Heksen (luisterboek)

De Heksen (luisterboek)

Boek VANAF 8 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
1 waarderingen

We weten al dat heksen eng en gemeen zijn. Maar de heksen in dit verhaal zijn nog enger en veel gemener. Ze hebben een afschuwelijk plan. Komt dit ooit nog goed?

Roald Dahl. Quentin Blake. Rubinstein. Luisterboek. ?12,95. 9789054446743. 2014.

Kernmerken

 • Luisterboek
 • 2 cd's
 • 105 minuten
 • Heksen, kinderen
 • Stemmen van: Bram Bart, Marloes van den Heuvel, Rolf Koster, Lucie de Lange, Corrie van der Linden, Christa Lips, Lotte Lohr, Just Meijer, Rieneke van Nunen. 
 • Gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl

Beschrijving inhoud

De hoofdpersoon in dit luisterboek is een jongen die bij zijn grootmoeder woont. Zijn ouders zijn overleden bij een auto-ongeluk, hij heeft alleen zijn oma nog. Zijn oma is een echte heksenexpert. Ze weet precies hoe heksen eruit zien. Echte heksen zien eruit als normale vrouwen, dragen pruiken, hebben gewelfde neusgaten, ogen die van kleur kunnen veranderen, blauw speeksel en echte klauwen. Heksen vinden dat kinderen ruiken naar hondenpoep, ze haten kinderen en willen ze iets aan doen. Tijdens een bijeenkomst voor alle heksen, verzint de opperheks een gruwelijk plan. Wat zal er gaan gebeuren met alle kinderen?

De cd’s zitten in een kartonnen hoes. Deze hoes is van stevig karton met een omslag. Die omslag is, net als de cd’s zelf, prachtig geïllustreerd met een fragment uit het verhaal door Quentin Blake. Het verhaal wordt ondersteund door diverse geluidseffecten. Dit zorgt er voor dat de spanning in het verhaal opgevoerd wordt. Er komt in het verhaal een alwetende verteller voor. Ook komen er diverse personages aan het woord. Zoals bijvoorbeeld de jongen, zijn grootmoeder en de heksen. Het verhaaleinde is een einde dat je zeker niet zo snel zult verwachten!

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit dit luisterboek aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Kinderen van deze leeftijd weten het verschil tussen de realiteit en fantasiewereld. Ze zullen de heksen niet als een bedreiging zien, maar voelen wel de spanning in het verhaal en kunnen zelf ook fantaseren bij het verhaal. Het verhaal duurt 105 minuten, dat is erg lang voor kinderen van 8 jaar. Gezien hun spanningsboog zullen ze niet het gehele verhaal achter elkaar kunnen beluisteren.

Mening recensent 

Toen ik dit verhaal luisterde voelde ik de spanning. Dit werd extra ondersteund door de diverse geluidseffecten. Het verhaal is boeiend. Ik wilde blijven luisteren hoe het verder zo gaan. Ik ken het  leesboek ook. Persoonlijk lees ik liever het boek omdat ik er dan illustraties bij heb en er een betere voorstelling bij kan maken.

 


MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

WWW.wat?

WWW.wat?

WWW.wat?

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Ramona and Beezus

Ramona and Beezus

Ramona and Beezus

Meer weten...

Game 8+ JR

SpongeBob - Zombie Breakout

SpongeBob - Zombie Breakout

SpongeBob - Zombie Breakout

Meer weten...