Productie-detail

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer

Boek VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Ga mee met Marius naar een bijzonder gebouw.

William Joyce. Rubinstein. Voorleesboek, prentenboek. €12,95. 9789047613022. 54. 2012.

Beschrijving inhoud

Elke ochtend schreef Marius Mindermeer over zijn plezier en zijn verdriet, over al wat hij wist en al wat hij hoopte. Totdat op een dag alles wat Marius kende weg was gewaaid. Zelfs alle woorden waren verdwenen uit zijn boek. Hij wist niet meer wat hij moest doen, tot het moment dat hij een lieftallige dame zag die zweefde in de lucht met allemaal vliegende boeken. Deze dame stuurde Marius haar lievelingsboek die hem mee nam naar een bijzonder gebouw.

'De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer' is een verhalend prentenboek. De prenten in het boek bevatten tussenkleuren die geleidelijk in elkaar overvloeien en zijn (meestal) verdeeld over twee pagina’s. Binnen deze prent staat een stuk van de tekst. De illustraties geven een aanvulling op de tekst. Als alles wat Marius Mindermeer kende weg waait zijn de prenten somber. Marius weet op dat moment niet meer wat hij moet doen. Vanaf het moment dat Marius de lieftallig dame ontmoet worden de prenten steeds kleurrijker.

Leeftijdsadvies

Het prentenboek over Marius Mindermeer is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen van deze leeftijd kunnen zich inleven in Marius, omdat ze vanaf deze leeftijd meer bewust zijn van andermans emoties. In het boek kan de lieftallige dame zweven aan vliegende boeken, en Marius ontmoet boeken die zelf kunnen spreken en bewegen. Dit magische aspect spreekt kinderen van deze leeftijd aan. In het boek wordt een sprong naar de toekomst gemaakt en je ziet dat Marius langzaam ouder wordt. Hij verandert daarna weer terug naar de jongere Marius. Kinderen van deze leeftijd kunnen deze sprongen in de tijd goed volgen.

Bijzonderheden

  • Het prentenboek is gebaseerd op de gelijknamige Oscarwinnende korte animatie film 'The Fantastic Flying Books of Mister Morris Lessmore'.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

Juf Jannie Leren Lezen voor groep 3

Juf Jannie Leren Lezen voor groep 3

Juf Jannie Leren Lezen voor groep 3

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Sokkiez

Sokkiez

Sokkiez

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Phantom Boy

Phantom Boy

Phantom Boy

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren