Productie-detail

De boeken van het begin 1: Smaragd

De boeken van het begin 1: Smaragd

Boek VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Kate, Emma en Michael vechten tegen het kwaad in een poging dichter bij de waarheid te komen.

John Stephens. van Goor. Leesboek. ?10,99. 9789047516798. 400. 2011.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Fantasie, magie, avontuur
  • Weeskinderen, mysterie
  • Complexe zinnen
  • Geen illustraties

Beschrijving inhoud

Het boek Smaragd vertelt het verhaal over drie jonge kinderen die op een witte kerstnacht worden gescheiden van hun ouders. Hun ouders nemen deze beslissing om hen te behoeden voor een gewetenloos en duister gevaar. De jaren daarna trekken de kinderen Kate, Emma en Michael, van weeshuis naar weeshuis. Ze leven een onzeker bestaan, maar blijven in de veronderstelling dat hun ouders hen ooit zullen komen halen. Nadat ze in tien jaar tijd in twaalf verschillende weeshuizen hebben gewoond, komen ze door een betoverd boek terecht in een onheilspellend en behekst oord. Hier raken ze verzeild in een spannend avontuur.

Dit boek is het eerste deel van een driedelige serie genaamd De boeken van het begin. Het boek neemt je mee in een magische fantasiewereld, waarin goede en kwade krachten ronddwalen. Van deze wereld dien je je als lezer zelf een beeld te vormen. Er zijn namelijk geen illustraties te zien in het verhaal. Door de samengestelde zinnen en complexe zinsbouw is het taalgebruik relatief moeilijk. Er doen zich vanaf het moment dat je het boek open slaat diverse onverklaarbare gebeurtenissen voor, die bij jou als lezer een hoop vragen oproepen. Het mysterie dat zich achter deze vragen verschuilt blijft tot aan het einde van het boek onbekend. Langzaamaan vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek Smaragd aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 11 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen kunnen omgaan met de spanning die gedurende het hele boek voelbaar is. Het is een razend spannend en meeslepend boek, waarin ze met veel plezier in zullen lezen. Jong of oud, je blijft hoe dan ook tot de laatste bladzijde geboeid.

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 11+ JR

De wereld van Sofie

De wereld van Sofie

De wereld van Sofie

Meer weten...

Boek 11+ JR

De Kronieken van de kroon II - Koning op de Vlucht

De Kronieken van de kroon II - Koning op de Vlucht

De Kronieken van de kroon II - Koning op de Vlucht

Meer weten...

App 11+ JR

DOOORS ? room escape game

DOOORS ? room escape game

DOOORS ? room escape game

Meer weten...