Productie-detail

De blote billen plons

De blote billen plons

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Aap, Konijn en Hond gaan samen zwemmen bij het meertje. Maar dan blijkt Hond zijn zwembroek te zijn vergeten, wat nu?

Judith Koppen . Tineke Meirink. Clavis . Voorleesboek. ?14,95 . 9789044821598. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Zwemmen
  • Kleurrijke illustraties
  • Eenvoudig taalgebruik

Beschrijving inhoud

Het prentenboek De blote billen plons vertelt het verhaal over Aap, Konijn en Hond die op een zonnige dag in hun boomhut zitten. Ze hebben het erg warm en daarom stelt Aap voor om samen te gaan zwemmen bij het meertje. Hond gaat naar huis om de spullen die hij nodig heeft te gaan halen, maar wanneer hij bij het meertje aankomt blijkt hij iets te zijn vergeten. Zijn schep! Hij gaat naar huis om hem op te halen, maar wanneer hij terug komt blijkt hij weer iets te zijn vergeten. Zo gaat het een poosje door tot Aap en Konijn, wanneer Hond zijn zwembroek blijkt te zijn vergeten, een bijzondere oplossing bedenken, namelijk… de blotebillenplons!

Dit prentenboek bevat hele vrolijke en aantrekkelijk vormgegeven illustraties die de gehele pagina bedekken. Ze trekken de aandacht van de lezer en worden prominent naar voren gebracht door de vrolijke en heldere kleuren. Het verhaal wordt voor het grootste deel verbeeld door de prenten. De tekst speelt hierin een ondersteunde rol. Het taalgebruik is eenvoudig en wordt gekenmerkt door korte zinnen. Sommige handelingen in het boek worden extra toegelicht, zoals wanneer Hond zijn spullen bij elkaar zoekt. Zo zegt hij: ‘Van zwemmen word je nat, dus heb ik een handdoek nodig.’

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek De blote billen plons aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich bij het bekijken van de prenten aangemoedigd voelen om te vertellen wat er te zien is. Zo is het uitnodigend om alle spullen die Hond op een kar heeft geladen te benoemen en te beoordelen of dat spullen zijn die je nodig hebt als je gaat spelen en zwemmen bij een meertje.

 DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

HoelaHoep

HoelaHoep

HoelaHoep

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Zoostraat 64

Zoostraat 64

Zoostraat 64

Meer weten...

Website 3+ JR

Bibaboerderij

Bibaboerderij

Bibaboerderij

Meer weten...