Productie-detail

Danseressen van de Wereld

Danseressen van de Wereld

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

In dit imposante boek leer je over hoe er over de hele wereld gedanst wordt.

Aurélia Hardy. Sybile. Veldboeket Lektuur Uitgeverij. Leesboek, prentenboek. €19,95. 9789054616450. 44. 2010.

Kenmerken

  • Leesboek, prentenboek
  • 44 pagina's
  • Dansen, verschillende culturen

Beschrijving inhoud

Danseressen van de Wereld is een groot boek met een afmeting van ongeveer 20 x 30 cm, waarin vijftien danseressen uit allerlei hoeken van de wereld vertellen over hun passie: dans. Bijvoorbeeld Héloise - schatje van de opera, Kate een fabelachtige Keltische danseres, Akiko is danseres van de kabuki, Aram Bollywood-danseres, Yasmin wellustige Oosterse danseres, Jessica b-girl, Cynthia danst rock and roll en Esperanza als fiere danseres uit Andalusië.

De illustraties krijgen heel veel ruimte. Zelfs heel letterlijk. Want om en om zijn er in totaal acht illustraties met uitklapbare pagina’s. Om minder ruimte in te nemen is gekozen voor een klein lettertype. Dit is een imposant boek met prachtige illustraties. Op elke pagina danst elke danseres een sierlijke dans. Omgeven door een mystieke, sprookjesachtige sfeer. Het bevat mooie tinten, ragfijne kleding en verfijnde, subtiele details. In de tekst stelt de danseres zichzelf voor en vertelt welke rol haar dansstijl heeft in haar leven en het land waarin zij woont. Het boek zit daarom ook nog vol wetenswaardigheden.

Leeftijdsadvies

Er is gekozen voor een volwassen schrijfstijl. Er komen moeilijke woorden in voor, zoals ´bekoorlijk´, ´buitensporig´, ‘fusie’, ‘verhevene’. Het is daardoor minder geschikt voor kinderen om zelf te lezen. Maar des temeer aanleiding om samen (voor) te lezen, in een (bso)groep. De poëtische stijl maakt voorlezen voor oudere kinderen weer leuk. Zo klinkt de tekst ‘als muziek in de oren’. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Hello Ruby

Hello Ruby

Hello Ruby

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Mees Kees op de Planken

Mees Kees op de Planken

Mees Kees op de Planken

Meer weten...

Website 7+ JR

Bijbelidee

Bijbelidee

Bijbelidee

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren