Productie-detail

Danseressen van de Wereld

Danseressen van de Wereld

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

In dit imposante boek leer je over hoe er over de hele wereld gedanst wordt.

Aurélia Hardy. Sybile. Veldboeket Lektuur Uitgeverij. Leesboek, prentenboek. € 20,95. 9789054616450. 44. 2010.

Beschrijving

Een groot boek met een afmeting van ongeveer 20 x 30 cm, waarin vijftien danseressen uit allerlei hoeken van de wereld vertellen over hun passie: dans. Bijvoorbeeld Héloise - schatje van de opera, Kate een fabelachtige Keltische danseres, Akiko is danseres van de kabuki, Aram Bollywood-danseres, Yasmin wellustige Oosterse danseres, Jessica b-girl, Cynthia danst rock and roll en Esperanza als fiere danseres uit Andalusië. De illustraties krijgen heel veel ruimte. Zelfs heel letterlijk. Want om en om zijn er in totaal acht illustraties met uitklapbare pagina’s. Om minder ruimte in te nemen is gekozen voor een lettertype.

Oordeel

Een imposant boek met prachtige illustraties. Op elke pagina danst elke danseres een sierlijke dans. Omgeven door een mystieke, sprookjesachtige sfeer. Mooie tinten, ragfijne kleding en verfijnde, subtiele details.

In de tekst stelt de danseres zichzelf voor en vertelt welke rol haar dansstijl heeft in haar leven en het land waarin zij woont. Een boek ook, vol wetenswaardigheden.

Er is gekozen voor een volwassen schrijfstijl. Er komen moeilijke woorden in voor, zoals ́bekoorlijk ́, buitensporig ́, ‘fusie’, ‘verhevene’. Het is daardoor minder geschikt voor kinderen om zelf te lezen. Maar des temeer aanleiding om samen (voor) te lezen, in een (bso)groep. De poëtische stijl maakt voorlezen voor oudere kinderen weer leuk. Zo klinkt de tekst ‘als muziek in de oren’.

Leeftijdsadvies

Danseressen van de Wereld is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar (zelf lezen vanaf 9 jaar). 

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Run Fun

Run Fun

Run Fun

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Mulan

Mulan

Game 7+ JR

Viva Piñata

Viva Piñata

Viva Piñata

Meer weten...