Productie-detail

Dagboek van een Muts: Zak er lekker door

Dagboek van een Muts: Zak er lekker door

Boek VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Nikki houdt een dagboek bij van alles wat ze meemaakt. Lees mee met haar vrolijke, doldwaze en soms hilarische avonturen.

Rachel Renee Russel. De Fontein. Leesboek. ?14,95. 9789026135026. 368. 2013.

Beschrijving inhoud

Nikki is de gelukkigste tiener op aarde. Ze is uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van Brandon. Hij is de jongen waar ze al tijden verliefd op is. Lang duurt dit geluk niet. Aartsrivale MacKenzie Hollister is ook uitgenodigd. Zij doet er alles aan om Brandons aandacht te trekken. Tot overmaat van ramp moeten Nikki en haar klasgenoten meedoen aan een ijs-show. Maar, hoe moet ze dat doen als ze niet eens kan schaatsen? Een doldwaze decembermaand begint. Al haar avonturen schrijft ze op in haar dagboek.

'Dagboek van een Muts: zak er lekker door' is het vierde deel (vijfde boek) uit de 'Dagboek van een Muts' serie. Het verhaal wordt verteld in dagboekvorm vanuit het perspectief van Nikki. Hierdoor staan er veel citaten in het boek. Ook komt er overdrijving voor. Een voorbeeld hiervan is: "Brianna keek mama aan met haar zielige-hondjesblik en pruilde als een peuter." De gevoelens van de hoofdpersoon zijn erg herkenbaar voor jonge meiden. Zo krijgt het hoofdpersonage te maken met verliefdheid, onzekerheden en vriendschappen. Het verhaal leest makkelijk weg en is gedrukt op lijntjes papier. Dit versterkt bij de lezer het dagboek gevoel. Tussen de avonturen van Nikki door staan zwart-wit tekeningetjes. Deze vormen een leuke toevoeging op het verhaal en zorgen ook voor humor. Het boek heeft in totaal 368 pagina's. Door de ruime regelafstand en plaatjes zijn het geen volle pagina's met tekst.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Vooral meiden zullen door het onderwerp en de gevoelens van Nikki worden aangesproken. Zij herkennen de emoties en situaties waar Nikki mee te maken krijgt. Tienjarige vinden het prettig als ze zich met een personage kunnen identificeren. In dit boek krijgen ze daar de kans voor. Ook de overdrijving en humor in het verhaal waarderen kinderen van deze leeftijd.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Ik moet dit doen

Ik moet dit doen

Ik moet dit doen

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

De Mens

De Mens

De Mens

Meer weten...

Boek 10-12 JR

Nep

Nep