Productie-detail

DAG!

DAG!

Boek VAN 0 T/M 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Zing samen met je kind en leer wat belangrijk is op de reis van het leven.

Carin van Essen. Roel Ottow. Kok. Liedjesboek + cd. ?12,99. 9789043524445. 40. 2014.

Kenmerken

  • Liedjesboek +CD
  • Opvoeden 
  • Momenten van de dag 
  • Interactiviteit tussen ouder en kind 
  • Illustraties 

Beschrijving inhoud

DAG! bestaat uit een boek en een cd met liedjes die gemaakt zijn voor kinderen én hun ouders. In het boek staan zestien liedjes uitgeschreven die gaan over de kernwaardes van opvoeden. De teksten gaan over onderwerpen die gedurende een dag voorbij komen. Door samen te zingen kan er even stilgestaan worden bij iets wat het kind nodig heeft en kan er op een speelse manier nieuw gedrag aangeleerd worden. Zo komen er herkenbare onderwerpen voorbij zoals het omgaan met emoties, veiligheid en duidelijkheid.

Het boek begint met een woord van de schrijfster, die zelf ook moeder is, met een uitleg over het boek en waarom zij dit heeft gemaakt. Per liedje worden twee pagina’s in beslag genomen. Op de ene pagina staat een kleurrijke prent die de gebeurtenis in het liedje uitbeeldt en op de andere pagina staat de tekst. De lengte van de teksten varieert tussen lang en kort. Bij ieder liedje is rechts onderaan de pagina een kader afgebeeld waarin het onderwerp wordt beschreven voor de ouders. Er wordt hierin uitgelegd waarom deze kernwaarde belangrijk is en wat je daar als ouder mee kunt doen. Achterin het boek zit de cd. Bij de eerste zestien liedjes wordt de tekst meegezongen door de schrijfster. Nummer 17 t/m 32 op de cd zijn instrumentaal voor de kanjers die het zelf kunnen. Meestal wordt de muziek door een of twee instrumenten gespeeld waardoor het redelijk langzame ritme duidelijk te horen is. Je hoeft dus zeker niet heel muzikaal te zijn om dit te kunnen zingen!

Leeftijdsadvies

DAG! is bedoeld voor ouders en hun kinderen om samen te beleven. De liedjes zijn gericht op kinderen van 0 tot 4 jaar oud. De onderwerpen gaan over het hier en nu, dagritme, één gevoel per situatie en de relatie tot familie. Het boek heeft een opvoedend karakter waarbij emoties vaak centraal staan. De tekst wordt in de liedjes vaak herhaald wat erg goed werkt voor 2- en 3-jarigen. Er worden korte woorden en zinnen gebruikt. Daarnaast is het een eenvoudige melodie waardoor de liedjes makkelijk zijn mee te zingen.

 

ElineDeze recensie is geschreven door Eline van Leeuwe. Eline studeert Journalistiek aan de Hoogeschool Utrecht. Ze specialiseert zich in televisie en interesseert zich voor de doelgroep jeugd. Door te schrijven voor Mediasmarties hoopt ze zich te blijven ontwikkelen op het gebied van deze doelgroep. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Baby Chef

Baby Chef

Baby Chef

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

David de Kabouter

David de Kabouter

David de Kabouter

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Tien torens diep

Tien torens diep

Tien torens diep

Meer weten...