Productie-detail

Dag poes!

Dag poes!

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Dit boek lees je met een glimlach voor. Winnaar Leespluim februari 2018.

Bette Westera, Koos Meinderts, Sjoerd Kuyper, Hans & Monique Hagen. Mies van Hout. Hoogland & van Klaveren. Prentenboek. €16,50. 9789089672353. 52. 2017.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Winnaar Leespluim februari 2018
  • Poezen, katten
  • Poëzie

Beschrijving inhoud

In Dag poes! tekende Mies van Hout in haar bekende kleurrijke stijl twintig poezen met een heel eigen uitstraling, dynamiek en karakter. De poezenprenten zijn voorzien van poezenpoëzie geschreven door vijf topacteurs. Voor de afbeeldingen ging Mies op zoek naar gemoedstoestanden die van de kat zelf zijn. ‘Ik wilde geen menselijke gevoelens op de kat projecteren. Het moest herkenbaar zijn als kattengevoel.’ Ze maakte eerst de prenten, daarna gingen de schrijvers aan de slag.

Ook als je niet van poezen houdt is dit een fascinerend boek. De teksten zijn helemaal op de poes geschreven, zacht en flemend, fel en scherp, geestig en vrolijk, nuffig en schrikachtig. Zowel voor kinderen en volwassenen is dit een boek om dikwijls in te kijken en met een glimlach te lezen en voor te lezen. Steeds weer je intonatie, snelheid en stemvolume aanpassen totdat een melancholische, huiselijke, reflecterende, jagende of eigenzinnige kattensfeer jou en de kinderen omhult. Herkennen de kinderen de emoties in de katten? Welke rol spelen de kleuren en hoe beïnvloeden de kleuren de (katten)stemming? Leuk om over te praten. De teksten zijn voor jonge kinderen misschien nog wat moeilijk te volgen maar de voordracht kan veel duidelijk maken.

Leeftijdsadvies

Dag poes! is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Wil je weten hoe je dit boek inzet met kleuters of op de BSO? Lees dan de Media van de Week van Kind & Media.

Dag poes! heeft deze maand de Leespluim van Sardes gewonnen. De Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) en wordt elke maand uitgereikt. 

 

Jullie mening

Ook leuk

Game 4+ JR

Snowboardspel

Snowboardspel

Snowboardspel

Meer weten...

Boek 4+ JR

Ties en Trijntje in december

Ties en Trijntje in december

Ties en Trijntje in december

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Uilenbal

Uilenbal

Uilenbal

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren