Productie-detail

Bruno wordt een superheld

Bruno wordt een superheld

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Hoe zou het zijn om een superheld te zijn? En wat doen superhelden eigenlijk allemaal? Lees en leer mee met Bruno.

Hakon Ovreas. Oyvind Torseter. Querido Kinderboek. Leesboek. ?14,99. 9789045117218. 144. 2014.

Kenmerken

  • Leesboek 
  • De dood, pesten, held
  • Bekroond als beste Noorse kinderboek van het jaar 
  • Bekroond met een Zilveren Griffel 2015 

Beschrijving inhoud

Het begin van het boek begint met een droevig verhaal. De opa van Bruno is overleden. Ook krijgt hij te maken met pesterijen. Na het overlijden van zijn opa heeft Bruno het klokje van opa’s ketting gekregen. Deze staat overdag stil, maar ’s avonds begint het klokje te tikken en te lopen. Dan gaat Bruno op pad met zijn bruine verf en kwast. Hij noemt zichzelf dan ‘Bruino’ en voelt zich een superheld. Wat zal hij allemaal beleven? Wordt hij een echte superheld?

Het leesboek Bruno wordt een superheld heeft een rechthoekige vorm en een omslag van stevig karton. Op de omslag is een tekening van 'Bruino' te zien. De illustraties in het boek maken de acties die de lezer leest extra levendig. Het verhaal wordt goed uitgebeeld aan de hand van deze illustraties. Het taalgebruik is gemakkelijk te bevatten en snappen voor kinderen vanaf 8 jaar. De dood is voor kinderen van die leeftijd misschien een lastig onderwerp. In dit leesboek wordt het onderwerp niet heel erg uitgebreid behandeld. Na het overlijden van de opa van Bruno gaat de verhaallijn door.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit dit boek aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Kinderen van deze leeftijd kunnen zich inleven in het feit dat een opa overlijdt en pestgedrag voorkomt. Sommige kinderen in deze leeftijdscategorie vinden het eng als het om de dood gaat, dan hebben ze hulp nodig van een volwassenen om het boek door te lezen en er over te praten. Ieder kind droomt ervan om een superheld te zijn. Alle kinderen kunnen zich hierdoor wel inleven in het karakter en de acties van Bruino.

Mening recensent

Toen ik de eerste hoofdstukken van het boek las, was ik niet heel erg enthousiast. Het kwam bij mij over als een verdrietig en zielig boek met veel narigheid; overleden opa en pesten. Als je eenmaal verder bent in het boek en beter in het verhaal zit, wordt de verhaallijn een stuk leuker en positiever! Doordat het verhaal verdrietig en zielig begint kan het kinderen ook er van weerhouden om het boek te lezen. Maar gezien de verhaallijn, is het boek zeker de moeite waard om te lezen.

 


MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Het Geheim

Het Geheim

Het Geheim

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Draken: Rijders van Berk

Draken: Rijders van Berk

Draken: Rijders van Berk

Meer weten...