Productie-detail

Brikki in de dierentuin

Brikki in de dierentuin

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Brikki gaat naar de dierentuin. Maak jij het verhaal af?

Esther Naalden. Ingmar de Lange. Just4Kids BV. Prentenboek. ?15,00. 9789490989040. 26. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek, doe-boek
  • Leeuw, dierentuin
  • Korte zinnen
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Brikki in de dierentuin is een prentenboek over het leeuwtje Brikki die naar de dierentuin gaat. Brikkie is een leeuwtje die bedacht is door Karsten, een jongen van 4 jaar. Karsten bedenkt de verhaaltjes door eigen ervaringen. Zijn oom Ingmar bewerkt de verhaaltjes en maakt er een afbeelding bij. Dit is niet zomaar een prentenboek: als lezer help je het verhaal af te maken en de prenten compleet te maken door middel van stickers. Alleen of samen met mama of opa!

Brikki in de dierentuin is een groot rechthoekig boek van karton met hele dikke bladzijden. Het verhaal lijkt daardoor groter dan het in werkelijkheid is. Het dikke karton is wel handig als stevige achtergrond voor het plakken van de stickers. Op elke bladzijde staat een prent, met daaronder in een wit vak de tekst. De illustraties zijn erg simpel: weinig details, geen lijnen en voornamelijk primaire kleuren. Ook bevatten de illustraties geen diepte en is alles op ooghoogte afgebeeld. Wat dit boek zo leuk maakt zijn de bijgeleverde stickers. De lezer wordt in de tekst aangesproken. Hieruit blijkt wat je met de stickers moet doen. Zo moet je bijvoorbeeld wat speelgoed pakken, of de vissen verstoppen. De stickers zijn afwasbaar en er zijn in principe meer stickers dan nodig, zo kan je ze ook ergens anders op plakken. Net als Brikki in de dierentuin zijn er nog andere Brikki-stickerboeken.

Leeftijdsadvies

Brikki in de dierentuin is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd vinden het leuk om te knutselen. Het interactieve stickeren past daar goed bij. Daarnaast kunnen zijn de simpele illustraties met weinig details en vanuit één perspectief goed begrijpen. Bovendien traint dit boek hen in hun woordenschat, omdat ze wat van hen gevraagd wordt moeten omzetten in het zoeken van de juiste sticker.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Thomas de Stoomlocomotief

Thomas de Stoomlocomotief

Thomas de Stoomlocomotief

Meer weten...

Game 3+ JR

Mijn Naam is Haas - Kliederklonten

Mijn Naam is Haas - Kliederklonten

Mijn Naam is Haas - Kliederklonten

Meer weten...

Boek 3+ JR

nijntje doeboek 'op vakantie'

nijntje doeboek 'op vakantie'

nijntje doeboek 'op vakantie'

Meer weten...