Productie-detail

Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Bobbi kan niet wachten tot pakjesavond. Dan hoort hij ineens geklop en gebons op de deur. Wat krijgt hij dit jaar van Sinterklaas en zijn Pieten?

Ingeborg Bijlsma. Monica Maas. Kluitman. Voorleesboek. ?12,50. 9789020684568. 32. 2012.

Beschrijving inhoud

Het is zover: de intocht van Sinterklaas, waar Bobbi gaat kijken. Daar mag hij een stukje meerijden op het paard van de Sint en krijgt hij een hand vol pepernoten van één van de Pieten. Maar dan verliest de Piet zijn veer. Bobbi roept, maar de Piet hoort hem niet meer. 's Avonds zet Bobbi zijn schoentje, met daarbij een wortel en de veer. De volgende morgen is de veer weg en liggen er twee cadeautjes. Bobbi speelt hele dagen met zijn nieuwe speelgoed, maar hij kan niet wachten tot Pakjesavond. Wat zou hij allemaal krijgen?

Dit rechthoekige boekje heeft een stevige omslag met papieren pagina's. Op de linkerpagina staat steeds een deel van de tekst, op rijm. Op de rechterpagina is een prent te zien. Deze sluit aan bij wat er in de tekst te lezen is. Het boek bevat veel herkenbare situaties, zoals het zingen bij de schoen en de blijdschap bij het vinden van de pakjes. Bobbi is een beertje met kleertjes aan, iets dat kinderen aanspreekt, omdat dit het karakter menselijk maakt. De prenten zijn mooi en overzichtelijk vormgegeven.

Leeftijdsadvies

'Bobbi viert Sinterklaas' is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De situaties in het boek zijn vertrouwd en herkenbaar, waardoor het verhaal voor peuters begrijpelijk is. De rijmstructuur van de tekst maakt het een fijn boek om voor te lezen. Daarnaast zijn de pagina's erg overzichtelijk, doordat de prenten in een kader zijn geplaatst. Het verhaal is in chronologische volgorde en bevat geen moeilijke woorden of zinnen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Jasper is onzichtbaar

Jasper is onzichtbaar

Jasper is onzichtbaar

Meer weten...

Game 2+ JR

Verstoppertje

Verstoppertje

Verstoppertje

Meer weten...

Boek 2+ JR

Gonnie

Gonnie

Gonnie

Meer weten...