Productie-detail

Bobbi Omnibus

Bobbi Omnibus

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Bobbi is een beertje met kleertjes aan. Hij woont samen met zijn papa en mama en zijn vertrouwde knuffel Ollie in een wereld die heel veel lijkt op de mensenwereld.

Ingeborg B?lsma. Monica Maas. Kluitman. Voorleesbundel. €9,95. 9789020684902. 96. 2007.

Beschrijving inhoud

Deze Omnibus bevat drie eerder uitgegeven boeken over het figuurtje Bobbi. Bobbi is een beertje met kleertjes aan. Hij woont samen met zijn papa en mama en zijn vertrouwde knuffel Ollie (een olifantje) in een wereld die heel veel lijkt op de mensenwereld. Ieder boek beschrijft een vrolijke dag uit het leven van Bobbi:

Bobbi is jarig: Het is feest want Bobbi is jarig. Er hangen slingers, Bobbi krijgt een feestmuts, nieuwe kleren en cadeautjes. Ook komt er bezoek en wordt er taart gegeten. ’s Avonds gaat Bobbi moe, maar voldaan slapen.

Bobbi naar de dierentuin: Bobbi gaat naar de dierentuin. Hij bezoekt de dieren. Ieder dier is weer anders. Ook is er een speeltuin en mag Bobbi de zeeleeuw eten geven. Aan het eind van de dag gaat Bobbi moe, maar voldaan naar huis.

Bobbi gaat logeren: Bobbi gaat logeren bij opa en oma. Met oma bakt hij koekjes en met opa gaat hij knutselen en voetballen. Ook maakt oma poffertjes voor Bobbi. ’s Avonds gaat hij lekker in bad en naar bed. De volgende dag gaat Bobbi weer naar huis. Het was leuk bij opa en oma.

De omnibus heeft een harde, stevige kaft en een groot, bijna vierkant, formaat. Iedere titel in het boek beslaat 28 papieren pagina’s. Op elke linkerpagina van het boek staan vier regels tekst (op rijm) gedrukt, met daaronder een (kleine) illustratie. Op elke rechterpagina staat een blauw kader met daarin opgenomen een grote illustratie (een met aquarelverf ingekleurde tekening). De prenten, met veel details en vrolijke kleuren, zijn ondersteunend aan de tekst op de linkerbladzijde. De afbeeldingen laten zien wat er verteld wordt. Ook is Ollie op iedere prent te zien.

Leeftijdsadvies

De omnibus is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud. Kinderen van deze leeftijd zijn toe aan boeken waarin een verhaaltje beschreven staat, maar waar ook nog genoeg ruimte is voor prenten. Ook zijn de belevenissen die Bobbi meemaakt voor peuters vertrouwd en tegelijkertijd spannend (jarig zijn, naar de dierentuin gaan en uit logeren gaan). Dit spreekt peuters aan. De voorspelbare lay-out, de herkenbare situaties en de vaste opbouw van het verhaal (korte zinnen op rijm, die de bijzondere dag van Bobbi chronologisch beschrijven) maken dat er bij peuters ruimte ontstaat om zich (nieuwe) informatie toe te eigenen. Wat hoort allemaal bij een verjaardagsfeest? Welke dieren zie je in de dierentuin? Of wat gebeurt er als je ergens gaat logeren? Jonge kinderen zullen het boek steeds opnieuw willen lezen. Enerzijds omdat zij graag bevestigd worden in wat zij al weten, anderzijds omdat zij graag nieuwe dingen willen leren. De grote prenten nodigen uit om onderwerpen uit het verhaal aan te wijzen. Zo zijn er nog meer details te vinden die horen bij het thema van het verhaal. Ook is het een leuk spelletje om op iedere prent aan te wijzen waar Ollie de knuffel is.

Bijzonderheden

De omnibus is uitgegeven in het kader van het tienjarig bestaan van Bobbi. Bij het boek is ook een poster gevoegd. Hierop zie je Bobbi en zijn vriendjes spelen in de (overdekte) speeltuin van de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn (Noord-Holland). 

 

NienkeDeze recensie is geschreven door Nienke. Nienke zet zich in voor kinderen/gezinnen die jeugdhulp krijgen. Ze leest graag kinderboeken en volgt de ontwikkelingen op het gebied van mediawijsheid, taalontwikkeling en leesbevordering. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Nederlands leren met Emma

Nederlands leren met Emma

Nederlands leren met Emma

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

De Avonturen van Pim & Pom

De Avonturen van Pim & Pom

De Avonturen van Pim & Pom

Meer weten...

App 2+ JR

My Scene

My Scene

My Scene

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren