Productie-detail

Bobbi gaat verhuizen

Bobbi gaat verhuizen

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Ga samen met Bobbi verhuizen naar huis nummer twee.

Ingeborg Bijlsma & Monica Maas. Kluitman Alkmaar B.V.. Prentenboek. €6,95. 9789020684148. 32. 2012.

Beschrijving inhoud

Bobbi gaat verhuizen naar nummer twee. Bobbi krijgt een grote nieuwe kamer met een rode zitzak en een nieuw bed. Bobbi gaat helpen met verhuizen door te schilderen, zijn kamer in te richten en hij helpt met tillen. Het kost allemaal veel tijd, maar uiteindelijk is Bobbi heel trots op zijn nieuwe huis. Hij woont in een straat met heel veel vriendjes en een hij heeft een speeltuin voor zijn huis.

Bobbi gaat verhuizen is een bijna vierkant boekje. Het boekje heeft een stevige kartonnen omslag en papieren pagina's. Op iedere linkerpagina staan vier regels tekst die op elkaar rijmen (abcb). Daaronder staat een kleine illustratie. Op iedere rechterpagina staat een illustratie van Bobbie dat past bij de tekst. De illustraties op de rechterpagina zijn omkaderd met een golvende lichtblauwe lijn.

Leeftijdsadvies

Bobbi gaat verhuizen is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het verhaal speelt zich in een vertrouwde context (thuis) af. Ook vinden de kinderen het leuk dat het boek over een dier gaat (beer) dat zich gedraagt als een kind. Kinderen van twee jaar oud ontdekken graag nieuwe dingen. Verhuizen is onbekend en samen met Bobbi ontdekken ze dit. In het boek is een relatie tussen afbeelding en tekst. Het verhaal is voor tweejarigen goed te volgen, omdat het volgens een chronologische volgorde verloopt. De zinnen zijn kort en er zijn geen lange of moeilijke worden. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

Pipi, Pupu en Rosemarie

Pipi, Pupu en Rosemarie

Pipi, Pupu en Rosemarie

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Kijk Mij Nou!

Kijk Mij Nou!

Kijk Mij Nou!

Meer weten...

Boek 2+ JR

Karel viert Sinterklaas

Karel viert Sinterklaas

Karel viert Sinterklaas

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren