Productie-detail

Billy de Kip

Billy de Kip

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Billy de Kip beschermt zijn zussen tegen de vos. Maar zij lachen hem uit. "Billy is gek! Ben je soms kippig? Niet goed bij je tok?" maar dan wordt één van de zussen gegrepen door de vos..

Marcel van Driel & Jeroen Schipper. Jort van der Jagt. David & Goliat. Prentenboek. ?12,95. 9789461500106. 32. 2013.

Beschrijving inhoud

'Billy de Kip' gaat over Billy. Een kleine kip die pas net uit zijn ei gekropen is. Zijn vader en moeder zijn in het bos gepakt door en vos. Aan Billy de taak om zijn zussen te beschermen. Hij bouwt een hek van hout en gaas, maar zijn zussen lachen hem uit. 'Billy is gek! Ben je soms kippig? Niet goed bij je tok? Een kip in het wild heeft toch niets aan een hok?' Maar dan grijpt de vos één van de zusjes. De strijd tussen Billy en de vos barst los. Zal het hem lukken de vos te verslaan, of eindigt hij zelf als kippenpastei?

Het boek vertelt de strijd tussen de vos en Billy. De kaft is gemaakt van hard, stevig karton. De bladzijden zijn van papier. hierdoor kan er gemakkelijk door het boek gebladerd worden. De prenten in het boek zijn erg mooi vormgegeven en vormen een aanvulling op de tekst. Zo laat de tekening zien wat er in de tekst geschreven staat. Het verhaal in het boek is op rijm geschreven. Dit zorgt ervoor dat het vlot gelezen kan worden. De 'geluiden' in het boek, zoals: 'BANG', 'KRAK' en 'BAM' zijn vetgedrukt en met hoofdletters getypt. Hierdoor vallen ze extra op. Tijdens het voorlezen is het leuk om deze woorden extra kracht bij te zetten. De prenten nemen kinderen mee in het verhaal. Hiermee wordt ook de spanning in het boekje opgebouwd. De prenten zijn vrij donker, wat voor een spannend maar sfeervol geheel zorgt.

Leeftijdsadvies

'Billy de Kip' is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is een leuk boek om te gebruiken als voorleesboek en het zal zeer geliefd zijn bij kinderen. De prachtige prenten en rijm in de tekst spreekt jonge kinderen aan. Ook als ouder is het boek leuk om voor te lezen. De humor die in het boek gebruikt wordt (in zowel tekst als afbeeldingen) is voor jonge kinderen begrijpbaar. Ze zullen dan ook keer op keer genieten van de strijd tussen Billy de Kip en de vos. In het boek komen twee personages duidelijk naar voren: Billy en de vos. Vierjarigen kunnen hierdoor makkelijk het overzicht houden over de personages. Het verhaal loopt goed af, wat voor kinderen van deze leeftijd belangrijk is.

Opmerkingen

Speciaal voor dit boek is een bijpassend liedje gemaakt, genaamd 'Kippiejajee!'.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Het Grote Boek van Elmer

Het Grote Boek van Elmer

Het Grote Boek van Elmer

Meer weten...

Boek 4+ JR

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Maja de Bij

Maja de Bij

Maja de Bij

Meer weten...