Productie-detail

Baby boxhangboekje

Baby boxhangboekje

Boek ALLE LEEFTIJDEN

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Hang dit boekje boven de box en laat je baby kijken naar de zwart-wit dieren.

Rebecca de Leeuw. Veltman Uitgevers. Prentenboek. €10,00. 9789048310081. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Dieren
  • Geen letters
  • Met spiegeltje

Beschrijving inhoud

Het Baby boxhangboekje is een boekje van zachte, gladde stof. Wanneer het volledig is uitgevouwen kan het in de box van een baby gehangen worden (met behulp van lintjes die aan het boekje bevestigd zijn).

Het boekje bevat zes vlakken. Op drie vlakken staat de afbeelding van een dier getekend: een zebra, een luipaard en een koe. Wat opvalt, is dat de dieren volgens een vergelijkbaar patroon getekend zijn. Zo zijn de drie dieren ongeveer even groot en is hun volledige lijf en kop steeds vanuit hetzelfde perspectief te zien. Ook hebben de dieren alle drie een witte buik, afgezet tegen een patroon van strepen, stippen dan wel vlekken op de rug en poten. Verder heeft ieder dier dezelfde vriendelijke gezichtsuitdrukking. De overige drie vlakken tonen elk een geometrische afbeelding: een ster en twee harten. Daarbij is één van de harten een spiegeltje. De betekenis van de zes afbeeldingen staat per vlak beschreven. Onder het spiegeltje staat het woord ‘ík’. Het gerecenseerde Baby boxhangboekje bevat geen kleuren, maar het is wel in kleur verkrijgbaar. De afbeeldingen in dit boekje, de achtergronden en de omlijsting zijn afwisselend zwart en wit, wat tot duidelijke contrasten leidt. Ook de achterkant van het boekje is in zwart-wit. Daar staan, wisselend per vlak, zwarte dan wel witte stippen afgedrukt.

Leeftijdsadvies

Het Baby boxhangboekje is geschikt voor baby’s (0 jaar). Het boekje is in het bijzonder geschikt voor jonge baby’s van nul tot vier maanden. Bij een pasgeboren baby is het gezichtsvermogen immers nog niet volledig ontwikkeld, waardoor het nog niet goed kleuren kan waarnemen. Baby’s kunnen dit pas vanaf de leeftijd van twee maanden. Vanaf ongeveer drie tot vier maanden is de kleurwaarneming van een baby vergelijkbaar met die van een volwassene. Omdat jonge baby’s kleuren nog niet goed kunnen waarnemen, kijken zij graag naar (zwart-wit)contrasten en heldere patronen. De geometrische vormen en gelijk ogende zwart-wit afbeeldingen van het Baby boxhangboekje sluiten aan bij deze behoefte van jonge baby’s. Omdat het boekje in de box gehangen kan worden, kan het vlakbij het gezicht van de baby gehangen worden, zonder dat het boekje voor het zicht te dichtbij of juist veraf is. Het spiegeltje is tot slot ook interessant voor baby’s, die op hun buik kunnen liggen en hun hoofd op kunnen richten. Zij kunnen zichzelf dan in de spiegel bekijken (waarbij overigens baby’s op deze leeftijd nog niet beseffen dat zij naar zichzelf kijken).

 

NienkeDeze recensie is geschreven door Nienke. Nienke zet zich in voor kinderen/gezinnen die jeugdhulp krijgen. Ze leest graag kinderboeken en volgt de ontwikkelingen op het gebied van mediawijsheid, taalontwikkeling en leesbevordering. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Electro

Electro

Electro

Meer weten...

Boek 4+ JR

Ties en Trijntje in december

Ties en Trijntje in december

Ties en Trijntje in december

Meer weten...

App 7+ JR

Up Rekenen

Up Rekenen

Up Rekenen

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren