Productie-detail

Avé Caesar!

Avé Caesar!

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Dit boek vertelt je alles over de tijd waarin de Romeinen in Nederland leefden.

Arend van Dam. Georgien Overwater. Van Holkema & Warendorf. Leesboek. ?10,00. 9789000329847. 48. 2014.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Romeinen in Nederland
  • Gekleurde illustraties
  • Genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury 2015

Beschrijving inhoud

Het boek Avé Caesar! neemt je mee terug in de tijd naar het jaar 50 voor Christus, waarin de Romeinen voor het eerst kennis maakten met de bewoners van het huidige Nederland. Ze maakten vijanden en vrienden en veroverden steeds meer land, waardoor het Romeinse Rijk ieder jaar groter werd. Pas 400 jaar later trokken ze weer. Hierdoor zijn er tot op heden in Nederland her en der nog altijd sporen te vinden van hun bestaan.

‘Ik kwam, ik zag, ik overwon’ is een typerende uitspraak van de Romeinse legercommandant Julius Caesar die centraal staat in dit boek. Hij impliceert de plotselinge komst van de Romeinen, hun verblijf hier en de invloed die dit volk op ons huidige bestaan heeft gehad. Zo kennen wij dankzij hen dijken, kanalen, bruggen en zelfs kippen. Hun verblijf in, en invloed op, Nederland is in dit boek te lezen in tien spannende en grappige verhalen. Deze verhalen worden ondersteund door de bijbehorende afbeeldingen en de topografische schets van de omgeving waarin het zich afspeelt, voor- en achteraan in het boek.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek Avé Caesar! aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich met veel plezier verdiepen in een stukje van de geschiedenis van Nederland, die naar voren komt in deze avontuurlijke verhalen. De verhalen zullen de fantasie van kinderen aanspreken en hun meenemen terug in de tijd.

 


DaniëlleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Hola Lara!

Hola Lara!

Hola Lara!

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

My Scene Goes Hollywood - The Movie

My Scene Goes Hollywood - The Movie

My Scene Goes Hollywood - The Movie

Meer weten...

Boek 9+ JR

Nu of ooit

Nu of ooit

Nu of ooit

Meer weten...