Productie-detail

Arno! Mijn eigen stripalbum

Arno! Mijn eigen stripalbum

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Lees vier leuke verhalen over Arno in dit stripalbum.

Yvonne Jagtenberg. Rubinstein. Stripalbum. ?10,00. 9789047617006. 2014.

Kenmerken

  • Stripboek
  • Alledaagse onderwerpen
  • 4 verhalen
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

In dit stripboek zijn vier lossen verhalen te lezen over Arno. Arno is een klein, verlegen jongetje dat heel goed kan tekenen. In ‘Arno’s bijzondere dag’ is te lezen over Arno’s eerste schooldag. Het tweede verhaal gaat over het konijn van Arno. Arno wil het konijn natekenen, maar het dier loopt weg. In het derde verhaal leert Arno vliegeren en in het laatste verhaal krijgt hij een nieuwe voetbal en gaat hij daarmee spelen.

Arno! Mijn eigen stripalbum is een stripalbum van Yvonne Jagtenberg. De hoofdpersoon in het boek is Arno. In elk verhaal komen een aantal andere personen voor, zoals mensen op de camping en de ouders van Arno. Het is een groot boek met papieren pagina’s. Het boek bevat vooral grote prenten met weinig tekst. De prenten staan meestal in een kader. De tekst die bij de afbeelding hoort staat eronder. Af en toe is er een hele grote afbeelding te zien, verspreid over twee pagina’s. Soms met tekst onder aan de afbeelding, soms ook zonder tekst. De tekeningen hebben vrolijke kleuren. Alle personages hebben vuurrode wangen. De tekeningen en de tekst vullen elkaar aan. Het taalgebruik is zeer eenvoudig.

Leeftijdsadvies

Arno! Mijn eigen stripalbum is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen van deze leeftijd beseffen dat tekst en afbeeldingen samen één verhaal vormen. De vele afbeeldingen met weinig tekst maken het aantrekkelijk voor jonge kinderen. Verder zijn de dingen die Arno meemaakt herkenbaar voor kinderen van deze leeftijd. Vanaf een jaar of 6 zijn kinderen in staat om de strips zelfstandig te lezen.

 

Deze recensie is geschreven door Marijn Hageman. Marijn is leerkracht voor groep 4 en groep 7 van de basisschool. In zijn vakantie leest hij graag en anders kijkt hij een film en speelt hij op apps. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Jip en Janneke, Winkeltje Spelen

Jip en Janneke, Winkeltje Spelen

Jip en Janneke, Winkeltje Spelen

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

The Mighty Jungle

The Mighty Jungle

The Mighty Jungle

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Little Einsteins - Hoera, Het Is Lente

Little Einsteins - Hoera, Het Is Lente

Little Einsteins - Hoera, Het Is Lente

Meer weten...