Productie-detail

Arjen Robben en de finale van de Champions League

Arjen Robben en de finale van de Champions League

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

Lees hoe Arjen Robben zich ontpopt tot topvoetballer!

Fred Diks. Stephan Timmers. Kluitman. Leesboek. €4,95. 9789020699067. 96. 2014.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Voetbal
  • Initatief Stichting Lezen & Schrijven
  • Biografie
  • Speciale app

Beschrijving inhoud

Het leven van Arjen Robben is voor veel kinderen een droom: voetballen als baan! Arjen begint in groep 3 met voetballen, maar hij wordt steeds beter en scoort veel doelpunten. Hij begint het voetballen ook steeds leuker te vinden. Na een paar jaar wordt Arjen gescout door FC Groningen. Van FC Groningen gaat de voetballer naar PSV en daarna naar Real Madrid. Zijn ouders verhuizen elke keer mee. Dan is het tijd voor het WK in Brazilië. Zou Arjen daar ook zoveel scoren?

In veertien hoofdstukken wordt het leven van Arjen Robben omschreven. Vanaf het voetballen op het schoolplein tot zijn carrière als jeugdvoetballer, tot aan de finale van de Champions League. Bijzonder is dat ieder hoofdstuk is geschreven door een andere klas, vanuit een andere school. De kinderen hebben daarbij grote hulp gehad van Arjens moeder, die de kinderen vertelde over zijn jeugd. Alle feiten kloppen, hoewel ze soms iets spannender zijn gemaakt. Nadat alle verhalen af waren, zijn ze verzameld en gecontroleerd door Fred Diks en voorzien van stoere plaatjes, getekend door Stephan Timmers. Ook vind je een stukje van Arjen Robben zelf. Bovendien is er een app bij het boek. Door het boek heen zijn icoontjes te vinden. Scan die met de app en je komt uit bij filmpjes, interviews en zelfs een interview met Arjen Robben en Prinses Laurentien! Een boek voor alle voetbalfans, of je nu fan bent van Arjen of niet. Zo zie je dat je van het schoolplein kunt doorgroeien naar topvoetballer en zomaar in de Champions League kunt komen.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, omdat er redelijk moeilijke woorden in staan. Deze woorden worden wel in de tekst uitgelegd. Er staan veel samengestelde zinnen in het boek, met soms moeilijke voegwoorden. Daarnaast begrijpen kinderen van 9 jaar de grote stappen die het boek neemt in tijd. Zij kunnen deze omschakeling maken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Leven tussen twee huizen: Merel

Leven tussen twee huizen: Merel

Leven tussen twee huizen: Merel

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

ParaNorman 3D

ParaNorman 3D

ParaNorman 3D

Meer weten...

Website 9+ JR

WatNou? - Kennisnet

WatNou? - Kennisnet

WatNou? - Kennisnet

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren