Productie-detail

Arjen Robben en het magische schot in Rio

Arjen Robben en het magische schot in Rio

Boek VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Volg Arjen Robben en de rest van het elftal tijdens het WK in Braziliƫ

Fred Diks. Kluitman. jeugd. 4,95. 9789020699074. 94. 2014.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Initatief Stichting Lezen & Schrijven
  • WK Voetbal 2014
  • Medewerking van voetballer Arjen Robben 
  • + Speciale App 

Recensie

Het boek Arjen Robben en het magische schot in Rio is op een bijzondere wijze geschreven. Het is namelijk geschreven door verschillende schoolklassen in Groningen begeleid door Fred Diks. Hij is bekend van de succesvolle boekenserie Koen Kampioen. Het boek is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven. Dit boek volgt Arjen Robben en de rest van het elftal tijdens het WK. Er worden allerlei wedstrijden beschreven. Nederland tegen Spanje, Nederland tegen Italië, Nederland tegen Duitsland en uiteindelijk ook Nederland tegen het gastland Brazilië. Wie zal er winnen? Tussen de wedstrijden door maakt het Nederlands elftal allerlei spannende avonturen mee. 

Het boek Arjen Robben en het magische schot in Rio bevat weinig moeilijke woorden. Wel zijn er enkele woorden met veel lettergrepen. Bijvoorbeeld een woord als ‘wereldkampioenschap’. Het boek bevat grote, kleurrijke afbeeldingen die de tekst verduidelijken. Naast deze afbeeldingen is er nog iets speciaals. Je kunt bij het boek een gratis app downloaden. Wanneer je een afbeelding van Arjen Robben tegenkomt kan de app worden ingeschakeld. Door een bladzijde te scannen met de telefoon kunnen er foto's en video's bekeken worden. Gebruik de app samen met het boek en zie een persoonlijke boodschap van Arjen en beeldmateriaal uit zijn carrière. De app wordt bestuurd door over het scherm te slepen met de vinger. 

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld is het boek Arjen Robben en het magische schot in Rio geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. In het boek staan enkele samengestelde zinnen. Kinderen van deze leeftijd zijn in staat op de samengestelde zinnen te lezen en begrijpen. Verder zullen zij de verschillende verhaallijnen in het boek gemakkelijk als één zien. Het boek kan aan jongere kinderen voorgelezen worden. Tijdens het WK 2014 zal dit boek voor alle leeftijden tot de verbeelding spreken. Ook de bijhorende app zal voor veel plezier zorgen bij jong en oud. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Science Fiction

Science Fiction

Science Fiction

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Oorlogsgeheimen

Oorlogsgeheimen

Oorlogsgeheimen

Meer weten...

Boek 10+ JR

Indringers op drakeneiland

Indringers op drakeneiland

Indringers op drakeneiland

Meer weten...