Productie-detail

Anna en de zomer

Anna en de zomer

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Anna geniet van een mooie zomerse dag vol verrassingen, kijk je mee?

Kathleen Amant. Clavis. Prentenboek. ?12,95. 9789044824087. 26. 2015.

Kenmerken

  • Prentenboek 
  • Dagelijks leven 
  • Eenvoudig taalgebruik 
  • Felle kleuren 

Beschrijving inhoud

Het prentenboek Anna en de zomer vertelt het verhaal over Anna die op een mooie zomerse dag in de tuin speelt. Ze glijdt van de glijbaan, plukt mooie rode kersen voor mama en speelt in de zandbank met Lars. Het is zo warm dat ze haar bikini aantrekt en samen met Lars in het zwembadje gaat spelen. Dan heeft mama plots een leuke verrassing. Wat heeft ze achter in de tuin speciaal voor hen klaargezet?

Dit prentenboek heeft een vrolijke uitstraling door de felle, heldere kleuren die gebruikt zijn in de illustraties. Deze zijn relatief eenvoudig. Ze bevatten weinig details, er is geen perspectief en je ziet niet de hele omgeving. Het verhaal wordt gekenmerkt door enkelvoudige korte zinnen, een eenvoudige woordkeuze en losse acties die elkaar snel opvolgen. Het verhaal past bij de belevingswereld van jonge kinderen, waardoor zij veel herkenning zullen ervaren.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek Anna en de zomer aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar. Voor kinderen in deze leeftijd zal het beeld, van een zomerse dag, dat wordt geschept inspelen op het gevoel van jonge kinderen. Zij zullen vol verwondering kijken naar alle leuke activiteiten die Anna onderneemt.

Mening recensent

Ik word spontaan vrolijk als ik naar dit boek kijkt. De felle kleuren zijn zeer uitnodigend om het boek verder te bekijken en te lezen. Ik denk dat iedere peuter met veel plezier door dit boek zal bladeren en zich het avontuur dat Anna beleefd zal laten voorlezen. Zo’n mooie zonnige dag vol leuke dingen wil iedereen wel beleven.

 


DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Mama kwijt

Mama kwijt

Mama kwijt

Meer weten...

Boek 2+ JR

Kleine ezel gaat in bad

Kleine ezel gaat in bad

Kleine ezel gaat in bad

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Charlie en de cijfers

Charlie en de cijfers

Charlie en de cijfers

Meer weten...