Productie-detail

Anna en de kerstboom

Anna en de kerstboom

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Anna gaat de kerstboom versieren, maar wat is ze van plan met de mooie rode kerstsokjes?

Kathleen Amant . Kathleen Amant. Clavis. Prentenboek. ?12,95. 9789044808131. 28. 2007.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Kerst
  • Korte zinnen
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Anna en de Kerstboom is een dun vierkant prentenboek over Anna die samen met mama de kerstboom gaat versieren. Deze kerstboom heeft ze eerst samen met papa uit de tuin gehaald. Veel herkenbare kerstspullen komen langs, zoals flikkerlichtjes, glimmende ballen en slingers. Het versieren zelf gaat alleen niet altijd even goed, zo raakt Anna bijvoorbeeld in de knoop met de slingers en lijkt ze zelf wel een kerstboom. Ook ziet Anna hele mooie zachte rode kerstsokjes. Eigenlijk moeten die in de boom, maar Anna vindt het ook wel erg leuk om ze zelf aan te trekken.

Alle gebeurtenissen worden ondersteund door grote duidelijke en kleurrijke prenten met weinig details. Kinderen kunnen in de prenten veel herkennen wat aan hen wordt voorgelezen, bijvoorbeeld dat Anna een rood met blauw gestreepte sjaal draagt en rode laarsjes aan heeft. Soms heeft de prent een beetje humor, zoals de prent waar Anna helemaal in slingers is gewikkeld. Het verhaal is in korte zinnen geschreven en bevat soms langere woorden zoals sneeuwvlokjes en flikkerlichtjes. Het boek eindigt met een vraag voor de lezer.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 2 jaar. Wanneer dit boek rondom kerst wordt voorgelezen zal veel herkenbaar zijn. Kinderen van deze leeftijd vinden herkenbare en vertrouwde verhalen leuk, en de kleurrijke prenten en korte zinnen spreken ze aan. Zij kunnen op deze leeftijd ook de relatie leggen tussen het verhaal en de prenten, wat in dit boek duidelijk aanwezig is.

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine werkt als Instructional Designer bij Saxion binnen het programma ICT & Onderwijs. Ze kijkt graag naar misdaadseries en is hobbyfotografe. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 2-6 JR

nijntje in de sneeuw

nijntje in de sneeuw

nijntje in de sneeuw

Meer weten...

Boek 2+ JR

Mama kwijt

Mama kwijt

Mama kwijt

Meer weten...

Boek 2+ JR

Wat is het mooi donker

Wat is het mooi donker

Wat is het mooi donker

Meer weten...