Productie-detail

Angelina Ballerina Muziektheater & pop-upboek

Angelina Ballerina Muziektheater & pop-upboek

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Angelina is het gelukkigste muizenmeisje in heel Muisland. Ze mag optreden in het Koninklijk Theater.

Katharine Holabird. Helen Craig. De Vier Windstreken. Pop-upboek. ?19,95. 9789051160888. 10. 2009.

Beschrijving inhoud

Angelina Ballerina is het gelukkigste muizenmeisje in heel Muisland. Ze mag voor de koning en koningin optreden in het Koninklijk Theater. Na weken van oefenen is vandaag de grote dag aangebroken.

Het dikke kartonnen boek (met een langwerpig formaat) bevat een verhaal, een muziektheater en pop-upboek in een. Het verhaal beschrijft de dag van Angelina op weg naar de grote finale. In het boek zitten allerlei flapjes, deurtjes en raampjes waar lezers aan kunnen trekken om te zien wie of wat daarachter zit. Ook is er een envelop waar een ansichtkaartje in zit en kun je de poppetjes in het boek laten bewegen. Bij Angelina zelf kun je net zo lang aan een schijf draaien totdat zij haar lievelingstutu aan heeft. De tekeningen in het boek zijn fijntjes met veel kleur en detail. Op de verschillende plaatsjes is van alles te zien. Niet alleen Angelina Ballerina staat in de illustraties centraal, maar de gehele entourage in het theater. Zo zie je wat er allemaal gebeurt achter de schermen van het theater: bijvoorbeeld de muizen die het licht bedienen, de kleedkamer en de kassa.

De verschillende pagina's in het boek vormen samen het podium van het theater, met doeken die open en dicht kunnen gaan. Door steeds verder te bladeren krijgt het theater steeds meer diepte en kijk je door de verschillende lagen heen naar het podium. Daar zie je Angelina Ballerina staan. Door aan een flapje te trekken kun je haar een pirouette laten maken. Achter in het boek zit nog een knopje waarmee je muziek kunt laten klinken. Zet het boek rechtop en laat Angelina voor je een eigen publiek een voorstelling geven.

Leeftijdsadvies

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Kinderen van vier jaar lezen graag over gebeurtenissen die spannend zijn en impact hebben, zoals het optreden van Angelina Ballerina. Ook voelen vierjarigen zich aangetrokken tot verhalen met een magische sprookjessfeer. In dit verhaal heeft Angelina de hoofdrol, mag ze een prachtige jurk aandoen en krijgt alles nog eens een koninklijk tintje omdat ze op mag treden voor de koning en de koningin. Vierjarigen vinden deze combinatie van realiteit (een gewoon meisje/muisje dat thuis woont en op ballet zit) en fantasie aantrekkelijk.  Omdat de muizen in het boek zich als mensen gedragen kunnen ze zich in het boek nog voldoende identificeren met de karakters. Ook kunnen vierjarigen weer wat langere teksten aan en complexere zinnen (qua opbouw) lezen. Zo is er in de tekst enerzijds een verteller aan het woord. Anderzijds staan citaten van uitspraken van de verschillende personages ook letterlijk in het boek. Dit vraagt van kinderen dat ze kunnen schakelen tussen wie er aan woord is. De flapjes in het boek (en het theater) nodigen vierjarigen tot slot uit om vanuit hun eigen fantasie verhalen tot leven te brengen.

Jullie mening

Meer van Angelina Ballerina

TV & Film 4+ JR

Angelina Ballerina

Angelina Ballerina

Angelina Ballerina

Meer weten...

Ook leuk

Game 4+ JR

Putt-Putt - De Autostad 500

Putt-Putt - De Autostad 500

Putt-Putt - De Autostad 500

Meer weten...

App 4+ JR

Dr. Panda Snoepfabriek

Dr. Panda Snoepfabriek

Dr. Panda Snoepfabriek

Meer weten...

Boek 4-7 JR

Haren vol banaan

Haren vol banaan

Haren vol banaan

Meer weten...