Productie-detail

Sprookjes en verhalen

Sprookjes en verhalen

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Heerlijk wegdromen en fantaseren met deze verschillende sprookjes en verhalen?

Hans Christian Andersen. Jan Jutte. Lemniscaat. (Voor)leesboek. ?29,95. 9789047702726. 2014.

Kenmerken

  • (Voor)leesboek
  • Sprookjes
  • Hans Christian Andersen
  • Kleurrijke illustraties

Beschrijving inhoud

Hans Christian Andersen was een Deense schrijver, die leefde in de negentiende eeuw. Hij was vooral bekend om zijn sprookjes. Sprookjes met de titels De prinses op de erwt, Het lelijke jonge eendje, De rode schoentjes en De kleine zeemeermin zijn voorbeelden van zijn werk. Met deze sprookjes en verhalen zijn al heel veel generaties opgegroeid. Deze uitgave is vertaald door Annelies van Hees en wordt ondersteund door de prachtige illustraties van Jan Jutte.

De sprookjes en verhalen hebben een eigen karakter gehouden en het taalgebruik is aangepast naar deze tijd. Door het gebruik van de moderne taal is het boek aantrekkelijk voor kinderen. Want door het gebruik van deze moderne taal kunnen de kinderen zich optimaal inleven en verliezen in het sprookje of verhaal. Ook worden deze sprookjes en verhalen ondersteund door de prachtige illustraties. Door deze illustraties kunnen de kinderen zich volledig een verbeelding maken van het sprookje en verhaal. Nog een pluspunt is dat deze uitgave nog veel extra’s bevat. Zoals een levensbeschrijving van de schrijver Hans Christian Andersen, titellijst van alle sprookjes en verhalen en aantekeningen met extra informatie over verschillende sprookjes en verhalen.

Leeftijdsadvies

Het boek Sprookjes en verhalen is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar. Zij kunnen door middel van de hedendaagse taal en de illustraties een verbeelding maken van het sprookje of verhaal. Kinderen van ongeveer 8 jaar behalen een leesniveau wat goed genoeg is om de diverse sprookjes en verhalen zelf te kunnen lezen. Deze prachtige, vertaalde en geïllustreerde sprookjes en verhalen zijn eigenlijk tijdloos.

Mening recensent

Dit is een heerlijk, tijdloos sprookjes- en verhalenboek. Door de moderne vertaling en de mooie illustraties is het echt een waardevolle aanvulling op de boekenmarkt. Deze uitgave biedt gegarandeerd veel leesplezier voor jong en oud! 

 


MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

De Freggels

De Freggels

De Freggels

Meer weten...

App 4+ JR

De Kleine Markt

De Kleine Markt

De Kleine Markt

Meer weten...

Game 4+ JR

Luqo Spellenreeks

Luqo Spellenreeks

Luqo Spellenreeks

Meer weten...